Tisk razglednic vprašanje

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Pozdravljeni!
V kratkem imam plan narest svoje razglednice, pa me zanima, če obstajajo kaki standardi, če so kakšna pravila igre, ker bi te zadeve šle tudi dalje tudi v druge trgovine.
Hvala in lp
Tinekr

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kar se formata tiče danes ni več standarda, saj narediš kar hočeš. Je pa dobro, da gre zadeva v kuverto, če bi kdo hotel pošiljat na ta način. Tako, da naj ti bo osnova kuverta. Nardiš kakšnih 5 mm do 1 cm manjše v obe smeri in ne moreš kaj zgrešit.

Da bi pa zadeve prodajala po trgovinah pa kot prvo rabiš imet odprto neko podjetje, da lahko izstaviš račun. Ne vem če lahko to počneš tudi prek avtorke pogodbe, verjetno ne. Zdaj če boš dala zadevo nekomu drugemu, da ti bo distribuiral boš od zadeve imela bore malo. Računaj, da ti bo distributer hotel vzeti od 40 do 50 %, zdaj si pa izračunaj koliko ti bo ostalo, s tem da boš morala financirati tisk, ki ni najcenejši saj verjetno ne boš imela kakšnih hudih naklad + drugi stroški. Po drugi strani pa lahko sama ponujaš po štacunah, sam tu pa spet ne pričakuj velike zmage, ker si boš naredila s potjo veliko stroškov.

Na koncu ugotoviš, da se to ne izplača. Preveč truda za skoraj ničen finančni učinek.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Se strinjam, jest sem se hotel to iti cca 10 let nazaj. Naredili smo en cel kup smesnih razglednic. Pa sem hodil od stacune do stacune,..

1 razglednica me je takrat prisla cca 10 sit, prodal sem jo naprej od cca 15 do 20..... s tem da si na denar cakal al pa ga nisi docakal
smile-1.gif

po cca 1 letu sem nehal z minusom
smile-1.gif
ostanek pa sem potem podaril potniku od sidarte

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Kar se formata tiče danes ni več standarda, saj narediš kar hočeš. Je pa dobro, da gre zadeva v kuverto, če bi kdo hotel pošiljat na ta način. Tako, da naj ti bo osnova kuverta. Nardiš kakšnih 5 mm do 1 cm manjše v obe smeri in ne moreš kaj zgrešit.

Da bi pa zadeve prodajala po trgovinah pa kot prvo rabiš imet odprto neko podjetje, da lahko izstaviš račun. Ne vem če lahko to počneš tudi prek avtorke pogodbe, verjetno ne. Zdaj če boš dala zadevo nekomu drugemu, da ti bo distribuiral boš od zadeve imela bore malo. Računaj, da ti bo distributer hotel vzeti od 40 do 50 %, zdaj si pa izračunaj koliko ti bo ostalo, s tem da boš morala financirati tisk, ki ni najcenejši saj verjetno ne boš imela kakšnih hudih naklad + drugi stroški. Po drugi strani pa lahko sama ponujaš po štacunah, sam tu pa spet ne pričakuj velike zmage, ker si boš naredila s potjo veliko stroškov.

Na koncu ugotoviš, da se to ne izplača. Preveč truda za skoraj ničen finančni učinek.

Mam jaz svojo računico tu. Zdaj me je malo spustlo, ker je frka okrog novega leta, po novem letu se pa takoj lotim.