Tipkanje št. med vožnjo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Služba je pač takšna, da se veliko telefonira med vožnjo in izkušenj ugotovil, da je najbolj problematično ravno tipkanje št. ali iskanje po imeniku.

Sam pogovor se da rešit za cca. 50+€ z bluetooth zvočnikom/mikrofonom.

Kako pa bi se dalo rešit tipkanje?

Ok obstajajo telefoni ki imajo glasovno izbiranje, samo jst prej najdem na roke, kot telefon prepozna moj glas koga bi rad poklical.

Ok vem, da se na slepo da odtipkat marsikaj, sam starejša oseba, z debelejšimi prsti pa pač tega ni zmožna.

Pa gremo sedaj samo debatirat kaj na trgu obstaja in kaj bi bilo fajn če bi obstajalo.

Moja prva ideja:
dodaten display nekje na armaturi, v bližini roke pa večja žična ali brezžična tipkovnica, da bi lahko tudi starejši na slepo klikali in bi se jim sporoti izpisovalo na dodatnem displayu. Vse skupaj pa povezano preko BT na telefon in s telefona na zvočnik/mikrofon.

17758-icon_confused.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Iščeš poslovne ideje?
wink-1.gif

Voice Dialing presenetljivo lepo deluje na novih Symbianih (verjetno tudi na kakih drugih aparatih, katere nisem probal) in tudi sam zgenerira glasovni zapis za kontakte.

Za pisanje SMS sporočil ali mailov, bi pa rabil kak Speech2TXT program.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mah jst ima idej, da bi lahk že sam od tega živel:) sam uresničt jih ne znam:(

imam N5800 pa original voice dailing mi ni všeč. Vrjetno bi bilo veliko boljše, če bi si ga priredil na moj glas in izgovorjavo.
Pa vsak telefon recimo, da tega ni zmožne. Vrjetno pa noben ni zmožen preko govora vtipkat številko?

sms-i, email-i ... so že nadgradnja
smile-1.gif
))

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zna tut številko vtipkat s pomočjo glasu?
škoda, ker ima tolk inštalacije

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Mogoče bi probal kar z avdio sistemom v avtomobilu. Blaupunkt je na tempodročju naredil velik napredek.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
KSZ
Moja BT avtoinštalacija v avtomobilu ima prepoznavanje govora tudi za narekovanje številk, ne samo za klic iz imenika. Potem ti ponovi številko, ki si jo narekoval in odgovoriš z yes ali no, če jo je pravilno razumela in nato pokliče.

Displej je lahko moteč, ker umikaš oči s ceste. Idealno je, da je vse zvočno, torej tako komande, kot tudi odzivi avtoinstalacije, npr. kdo te kliče in podobno.

Tako da ja, če dosti rabiš telefon v avtu, odcolaj konkreten denar za kvalitetno avtoinstalacijo in kvalitetno montažo. Ne bo ti žal.

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V pricipu nimam original iz fabrike. Imam naknadno vgradnjo od Toyote - IHF1700 z integracijo z obstoječimi volanskimi gumbi. Ampak vsaka kaj vredna BT instalacija omogoča te zadeve. Toyota pa itak nabavlja robo pri Motoroli.
wink-1.gif

Ogo

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Nate in @Ogo-ta.

Prepoznava pa samo angleške številke (torej, angleška izgovorjava števk, ane?).

Vsaj pri naši Mazdi 5 vem, da je tko. Samo angleško (oz. pardon, Britanska angleščina).. Sm se parkat do solz nasmeju sistemu...
hysterical-1.gif

Vrjetno je tud pri tebi (jest) tko, ane?
Kaj pa pri Ogo-tu? Ne rečt, da prepozna, če slovensko rečš: ena?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Nate in @Ogo-ta.

Vsaj pri naši Mazdi 5 vem, da je tko. Samo angleško (oz. pardon, Britanska angleščina).. Sm se parkat do solz nasmeju sistemu...
hysterical-1.gif

Kdor ne zna šteti do deset v angleščini, nima kaj na cesti početi, ker je njegov nivo inteligence dosti prenizek, da bi lahko počel kaj tako kompleksnega kot je vožnja.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sedaj pa se argumentiraj tole? Zakaj hudica nekdo, ki ne zna niti tega anglesko, ne bi smel biti na cesti? Recimo, v OS in SS je imel kot obvezni predmet nemscino, v anglescino se ni pa nikoli poglabljal.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
... delno se strinjam. Ampak, to je za generacijo, k je zdej stara cca. kolk, nekje do 35 let?

Mislš, da moj fotr pr 50 zna anglešk? Zastopi že neki malga, da bo pa angleško govoru številke...

Pa sploh, g. pametni, bi te rad videl. Znam anglešk kr dobr govort in mi tud številke ne delajo problemov, ampak pr Mazdi sm se pa res do solz nasmeju, kako on zastopi tvoje številke... (vrjetno si opazu, da britanci drugače naglasujejo oz. izgovarjajo določene številke kot američani? No, tle morš po Britansko govort številke).

Predlagam, da se dobiva in če ti v prvo rata, da ti sistem izpiše telefonsko številko, dobiš gajbo piva
wink-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Nate in @Ogo-ta.

hysterical-1.gif

Zna da priča i razumije američki engleski i engleski engleski.
grin1.gif

Ja, nima slovenščine, ima pa ene 8 ali 9 jezikov, od tega dve angleščini.
smile-1.gif

Ogo

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
... delno se strinjam. Ampak, to je za generacijo, k je zdej stara cca. kolk, nekje do 35 let?

Mislš, da moj fotr pr 50 zna anglešk? Zastopi že neki malga, da bo pa angleško govoru številke...

Pa sploh, g. pametni, bi te rad videl. Znam anglešk kr dobr govort in mi tud številke ne delajo problemov, ampak pr Mazdi sm se pa res do solz nasmeju, kako on zastopi tvoje številke... (vrjetno si opazu, da britanci drugače naglasujejo oz. izgovarjajo določene številke kot američani? No, tle morš po Britansko govort številke).

Predlagam, da se dobiva in če ti v prvo rata, da ti sistem izpiše telefonsko številko, dobiš gajbo piva
wink-1.gif

Ja, vsi ti sistemi znajo več jezikov, tudi nemško, italijansko, francosko... Če je v angleški angleščini, potem ni panike, bolj mi dela probleme amerikanščina. BTW, 35 let? Kaj smo se pa prej učili? Rusko mogoče, moj tastari je imel angleščino v šoli pa je krepko čez telih tvojih 50, skor 70.
Verjemi, moja trditev še vedno drži.