Tipka za daljinc

22. jul 2007
1.400
57
48
Sicer ne vem kam bi to spadalo, saj se tiče tako avtomobilizma kot tudi elektronike. Če moderatorjem na paše pa naj prestavijo. Skratka iščem takšno tipko za daljinsko centralno odklepanje, kot je na spodnji sliki mere 6x6x3.7mm(višina do vrha gumijaste tipke)-maximalno..... Vse kar sem do sedaj našel na netu je minimalne višine 4.3mm in je previsoko. Če pa mogoče ima kdo kakšen takšen daljinc doma in ga ne rabi se pa priporočam. Gre se pa za Seat Ibizo letnik 2002
998986-09092009071.jpg

Priponke

• 998986-09092009071.jpg
    998986-09092009071.jpg
    42,8 KB · Ogledi: 258

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Imava enak problem!
grin1.gif

Hint: Najprej probaj polotat spoje, ker zna bit da je tudi tam težava. Drugače pa višina tipke ni potrebno da je 100% ustrezna, ker tudi ko boš novo tipko nalotal bo le-ta skoraj zagotovo kako desetinko mm višja .. v daljincu pa je placa še nekaj (vem ker sem težavo s slabimi kontakti reševal mehanično s "tamponom" med ohišjem in tipko). Možno je tudi da se ti je original tipka že toliko znucala/povesila pa je zato manjša!

22. jul 2007
1.400
57
48
Saj ni problem v kontaktih, problem je bil ker mi je tipka nehala delat, crknil je tisti majhen kos pleha v tipki ki jo vrača v začetni položaj, da ne ostane kao skoz pritisnjena,pri teh tipkah, 4,3mm je bilo pač tako, da ko sem daljinec sestavil enostavno ni šlo pritisniti, ker je bila previsoka in jo je ohišje tolk stisnilo skupaj, da je bil skoz kontakt. No stvar sem rešil, z pomočjo donacije pokvarjene radijske postaje icom, ki ima podobno velike tipke in stvar zaenkrat dela, kako dolgo bomo pa videli.

P.S.: A se "številko" ključa da dobit samo na servisu ali tudi kako drugače, sem malo gledal po ebayu te ključe pa nimam te part number, da bi videl če je kakšen model kompatibilen......

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Kanibalizirat iCom za tipko od daljinca! Radioamaterski greh!
grin1.gif

Glede kode, VSI (no skoraj vsi) VAG daljinci so isti in med seboj komaptibilni .. glej samo da dela na pravi frekvenci (mislim da 433-434 MHz). Načeloma je vseeno ali so 3 ali 2 gumbni (ti pač en gumb ne bo delal). Za uporabljat z vozilom jih moraš "seznanit" oz. registrirat - postopek mora bit v navodilih od vozila. Ključ vsebuje pa še "kapsulo" s kodo za imobilizacijo motorja, to je pa nekaj drugega. Tukaj rabiš original kapsulo (vzameš iz starega/rezervnega) in bo enako delalo.