Tilia avtomobilska zavarovanje?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Mene pa zanima a ima kdo slučajno kakšne izkušnje s Tilio kar se tiče avtomobilskih zavarovanje, predvsem uveljavljanje škod pri kasku in podobno. Pred leti sem že imel tam nekaj avtomobilov in je bilo načeloma vse OK. Zanima me predvsem izkušnje iz prve roke, dobil sem namreč dobro ponudbo in razmišljam o prestopu... Sploh dober se mi zdi ta njihov popolni kasko, imajo res vse vključeno od A do Ž pa še politiko odbitnih franšiz in izgube bonusov ima dobro urejeno... Hvala

Lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sam sem po 10 letih prešaltal iz Triglava na Tilio....razlog ta kot si ga sam navedel. Razlika od konkurence kar konkretna. Je pa res da škode še nisem imel in če jo morebiti bom imel se prvo obrnem na agenta potem pa naprej. Sem prvo pomislil tudi sam kako bi bilo z uveljavljanjem škode samo ko sem videl znesek za plačilo....sem samo podpisal, načeloma pa naj nebi bilo kakšnih težav, samo to ni odgovor iz prve roke.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sem pri njih 10+ let, kar je bilo škode, ni bilo problema.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No super, enako kot feler, sem že kar 5-6 let pri naši največji zavarovalnici, do zdaj je bilo tam zavarovanje najcenejše, zdaj pa sem dobil to ponudbo in je cca. 15% cenejša od Triglava s tem da imam tukaj vključeni še 2 kombinaciji ki bi jih pri Triglavu zelo drago plačal (tudi parking) pa pe politika bonusov/malusov mi je ljubša. In še to mi gre pri Triglavu na jetra, 5 let že imam pri AO in pri kasku PR4 pa še nisem imel nobene škode, pri Tiliji bi zdaj imel že PR1 in v primeru škode bi lepo skočil nazaj na PR4 in bi še vedno bilo 50%. Nevem zakaj Triglav ne uvede tega... pa nimajo že to skoraj vsi ali se meni samo sanja?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Zivjo

Po tvojem sporocilu,sem se odlocu da res preverim kako super je ta ponudba in ti povem da je crap. Ze prva stvar ki me je totalno odbila je ta, da Asistenca ni vredna pol kur**.

Primer: Avto mi crkne v Kopru in če hocem da mi ga spravijo v LJ, moram doplačati. Za Triglav ti povem da ga odpelje iz Zagreba do LJ brez problema, pa še nadomestn avto ti dajo.

Potem ko mi je pa še ceno povedal višjo od konkurence, sem se pa samo še zahvalil,tako da sedaj razmisljam samo še med AS in Triglav, pa iskreno grem raje na Triglav, čeprav je malce dražji napram AS-u.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sine, ne se razburjat saj:

1.) Nikoli pri zavarovalnici ne jemljem asistence saj imam maximalno asistenco že leta pri AMZS in verjemi, je najboljša oh in sploh in ni vezana ga avtomobil temveč na voznika, so bile situacije ko je bilo treba šlepat doma in daleč v tujini in vedno je bilo vse odlično poskrbljeno, imajo pogodbe z vsemi večjimi grupami v tujini (ala ADAC).

2.) Ti si poklical prvega agenta ali celo na 080 številko kjer ti niso naštepali komercialnih popustov

3.) Daj vzet malo splošne pogoje v roke in preštudirat politiko odbitnih franšiz ter situacij kje pri kateri zavarovalnici gubiš premijske razrede in se boš zamislil

4.) Nihče ne pravi da je Tilia boljša od Triglava, jaz samo sprašujem za mnenja in v mojem primeru je res boljša. Je pa res da sem dobil na to ponudbo vse najvišje mogoče klasične popuste + najvišje komercialne popuste ki verjemi, so res visoki
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa to še =>

Hitreje do bonusa

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) in zavarovanju voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO plus) se za vsako zavarovalno leto brez prijavljene škode omogoča razvrstitev za dva premijska razreda nižje v naslednjem zavarovalnem letu (bonus), če je zavarovanec v letu brez prijavljene škode razvrščen v 12. ali nižji premijski razred.

Primer: Zavarovanec se po obstoječi zavarovalni polici nahaja v 10 premijskem razredu. Če v preteklem letu ni imel prijavljene škode se pri obnovi zavarovanja razvrsti v 8 premijski razred (10% nižja premija glede na preteklo leto).

Uvedeni so dodatni premijski razredi (3,2,1) s 50 % bunusom. Zavarovanec, ki se nahaja v 1. premijskem razredu, se ob prijavljeni škodi razvrsti v 4. premijski razred. Kljub škodi je zavarovanec obdržal 50 % bonus.

NIČ POSEBNEGA KAJNE? WALDA, ITAK IMATE VSI ŽE NAJBRŽ PR -20 IN SE VAM HEBE
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Kar se asistenece tiče imata najboljšo na trgu Triglav in Mariborska... in boljša je kot kritje AMZSja... æe imaš pa AMZS se pač s tem ne boš ubadal...

Cenovno pa moram priznat, da se kr konkretno presenečen kam se da priti s ceno pri Tiliji in prav na živce mi gre zarukan folk k se oklepa tega Triglava koker da bodo edino oni izplačal škododo druge zavarovalnice pa ne...

Imam kar nekaj strank, ki imajo Tilio že več let in so zadovolne in z izplačili ter seveda s premijo... po mojem mnenju jim res manjka samo še asistenca na nivoju triglava in mariborske...

l.p.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lepo to slišat da zadeve tam funkcionirajo. Sicer se nikoli nisem spuščal v asistence zavarovalnic ampak kaj mi lahko nudi en Triglav ali ZM v primerjavi z najboljšim kritjem AMZS-a? Namreč pridejo po mene kamorkoli brez komplikacij, imam določeno letno število kritij za enake zadeve (torej toliko pa toliko krat letno mi šlepajo pokvarjen avtomobil, določeno število krat mi šlepajo razbit avtomobil, pridejo đabe ko mi zmanka nafte, rešijo đabe ko si ključe not zaklenem itd...), če mi takoj v tujini ne morejo pomagat imam zraven za nekaj tisoč € bonov za hotelske in ostale storitve. Skratka ne razumem kaj bi ti še lahko nekdo nudil zato trdim da je ta AMZS zadeva top of the top saj se niti spomnit ne morem kaj drugega kar bi človek potreboval? Pa še pri tej asistenci te nihče ne zajebava če imaš redne servise, izpravno vozilo itd... Kar pa je najboljše, vzamem kater avtomobil hočem in mi velja. Tako da prisim dajte mi napisat "dobrote" teh zavarovalniških asistenc pa bom razmislil da mogoče še vključim to zraven, itak mi poteče konec avgusta, takrat kot zavarovanje. HVALA

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Bodi faca pa prašaj tega tvojega majstra za kolk naredi 170kW , 64k€ MPC , Polni kasko za vsemi kombinacijami.
Pa 50% na AO in AK.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tebi najbrž za toliko kot so ti povedali na telefonu oz. kot ti je zračunal tvoj agent, za znance pa je pač drugačna tarifa. Vsakemu najbrž ne bo dajal max. komercialca, najbrž samo ljudem ki ve za njih da so pošteni jim zaupa in na nek način tudi "moralno" jamči za njih. Sicer pa grem še vseeno ta teden do sedanjega Triglav agenta, mu predložim dejstva in da vidim kaj bo mojster skupaj naračunal. Če bodo še vedno velika odstopanja se bo pač potrebno poslovit. Sicer pa naredi scan dosedanje police pa mu lahko vseeno za finto posredujem pa da vidimo... Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ker vidim da ste tukaj sami strokovnjaki kar se tiče zavarovanj mi naj nekdo prosim odgovoru na zadnjo zastavljeno vprašanje v temi "Kasko za telebane pri TRIGLAVU".

TNX

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Tudi jst sem zadovoljen z zavarovalnico Tilia. Sicer še nisem imel nezgode, ampak je konkretno cenejša od Triglava (kjer sem tudi jst predolgo vztrajal) Sklenil sem prek enega posrednika - http://ugodnozavarovanje.si/ (ni reklama...) in je imel korekten odnos - vse je šlo preko interneta, police dobil po pošti in jih nesel zraven na registracijo avta in to je bilo to.. Super je tudi, ker napreduješ po dva razreda pri bonusu pri Tiliji.

AMZS asistenca pomoje zmaga, dobiš še popust pri registraciji, pa še tiste revije dobivaš... vse za par 10€. In do sedaj nisem imel niti ene slabe izkušnje z njimi in upam, da tako tudi ostane.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Na hitro pogledano krijejo zavarovalnice več za nižjo ceno.... ta boljša asistenca te pride cca 25-35€ odvisno od zavarovanja in avta,
krije pa več stvari kot AMZS... najbolje da si sam pregledaš... tukaj imaš ASISTENCE
in pa še splošne pogoje za ZM... poglej si pa oceni ali je to zate ali ni...

Priponke

• 1267093-Posebni_pogoji_za_zavarovanje_pomoci_na_cesti_AXA-PREMIUM_ver_1[1].pdf
    225,9 KB · Ogledi: 885