Thinkpad SL500 spušča čuden zvok

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Kupil Thinkpada pri Mobitelu. Za moje potrebe popolnoma dovolj. Ima pa težavo

Levo spodaj, pri disku spušča čuden zvok. Kr neko cvrčanje. Disk sem že zamenjal, težave nisem odpravil (torej ni disk). Cvrčanje je bolj pogosto ko se kaj dela na disku, ko miruje, le-to preneha. Preneha tudi ko notesnik premaknem in senzor disk začasno ustavi
crazy1.gif

Ne bi mogel reči da je ventilator. Kot mi zgleda jih na tistem delu ni, razen če se zvok prenaša od drugod.

Ima kdo podobno težavo na tem notesniku? Ali pa kakšne ideje?

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Ammm, že odkril
crazy1.gif

LINK

Pa sem mislil da so thinkpad-i mal bl resno zastavljeni
10.gif

sem že rekel
13.gif
?

oskar

Pripravnik
5. jan 2008
68
0
6
Zakaj pa jemlješ ven baterijo, ko delaš na AC adapter? Če tvoj TP že cvrči, sigurno lepo dela z baterijo. Torej, je na noben način ne obremenjuje, kadar je polna oz nad mejo polnosti, ki si jo lahko nastaviš v Power managerju (Battery information / Battery maintenance).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Po večini časa bo notebook stacionarni, da se pa baterija ne uniči jo odstranim. Na par dni jo dam nazaj, spraznem na 30%, ter napolnem na 100% ter spet ven.

Sem videl že dovolj povarjenih baterij iz notesnikov, ki so bili stalno priključeni.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Mislim da je bolje baterijo s ca. 40% kapacitete odstranit če je ne rabiš, 2x na mesec pa jo čisto sprazniš, ponovno napolniš nato spet sprazniš na 40% in odstraniš....

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
na prejšnjem laptopu nisem odstranjeval baterije (nisem sploh pomislil, da bi lahko) in je baterija stekla ter uničila računalnik. disk sem pogojno rešil, ostalo je bilo za v smeti (računalnik compaq, pred združitvijo s siemensom, dal pa sem zanj 200.000 tolarjev).
tako da zdajšni laptop nima baterije not, oziroma jo je imel le trikrat, ko sem nekam šel.

on topic: kako pa si drugače zadovoljen s tem računalnikom. tudi sam razmišljam o nakupu pri mobitelu. lahko pveš kaj več (hitrost delovanja in ostalo ...).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
on topic: kako pa si drugače zadovoljen s tem računalnikom. tudi sam razmišljam o nakupu pri mobitelu. lahko pveš kaj več (hitrost delovanja in ostalo ...).

Jaz sem na hitro rabil internetni dostop, mogoče tudi za dlje časa ker se imam namen odselt od doma. Za 1€ bi kupil modem ter se zavezal za 24 mesecev. Tu pa dobiš za 149€ več še notesnik
cheer.gif
Best buy!

Takoj sem prodal stacionarni računalnik, 22'' monitor ter Asus eeePC, ter še bil 300€ v plusu
wink-1.gif

Sam notesnik mi služi odlično! Prva stvar je bila vista dol, xp gor! Deluje čist zgledno. Hitrosti interneta: Sem mal iz dežele, HSOA signal imam. Hitrosti so zelo dobre, po speedtestu imam D 1,2Mb/s, U isto! Torrenti se snemajo tudi z hitrostjo 250KB/s, strani se odpirajo tekoče, na začetku se povezava hitro vzpostavi!

Problem! Ne vem če bom še kdaj kupil drug notesnik kot Lenovo Thinkpad (ki so drugače full dragi
cry12bpy.gif
). Thinkvantage software je odličen, še posebej mi je všeč čitalec prstnih odtisov v navezi z Password Managerjem. Sam ti ponudi da si zapomne gesla od internetnih strani in se avtomatično logira. Bolj pomembne srani (klik) lahko dodatno zaščitiš z dodatnim zahtevkom po prstnem odtisu. Tipkovnica je odlična!

Nikjer sicer nisem zasledil tega, ta model ima vgrajen GPS sprejemnik
confused-1.gif

Nasplošno maksimalno zadovoljen. Procesor je sicer enojedrni celeron, ampak za moje potrebe (internet, glasba, filmi, dokumenti, slike) čisto zadostuje.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
hvala za odgovor.
sem ga mislil najprej sam kupit, pa sem si premislil, no, zdaj je pa foter prijavil, da si ga bo kupil. instant internet pa itak rabi, ker živi bogu za nogu, kjer nima druge možnosti.
lp in naj ti dobro služi.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Jaz sem ga komaj dobil, upam da jih še dobavljajo. Aja, pa naj si najprej sposodi USB modem na mobitelu ter stestira, če je signal dober in hitrosti zadostne

Hvala, upam da mi bo
pozdrav.gif