Težko prestavljanje v 1. prestavo

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
VW Bora, 1.6 bencin, l. 98, prev. 185k km

Ko se ustavim in hočem dati v 1. prestavo, le to včasih ne gre in tukaj pomaga le to, da dam v 2. in speljem par centimetrov in potem gre v 1. prestavo. V vse ostale prestave gre normalno. Sem pa letos maja menjal sklopko, ampak to težavo opažam zadnji teden. Ker sem navajen, da vedno ko avto sparkiram dam avto v 1. prestavo, je ta zadeva izredno moteča in zato me zanima, kaj bi lahko bilo tukaj vse narobe, saj nebi rad kje ostal, ko bo kaj več crknilo?

lp

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Kaj nekaj ti bo crknilo imaš 1.6 motor, menjalnik pa, če voziš rally potem normalno, da crkujejo pri slabih 200.000km. Imel sem težave s seatom po mestu včasih ni šlo v 1, 2 brzino, po menjavi sklopke je še nekaj časa zjezalo potem pa se je sklopka vnesla, ampak ravno ta čas sem pucal tud loputo, ....zdaj mi dela menjalnik 100% nikol se ne zatika.

Imaš trdo sklopko?
Lahko menjaš menjalniško olje samo orginal !
Če ti gre v druge prestave bi moralo vzvodje bit vredu.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
No to ni ravno res kar si napisal.

Menjalnik za 1.6 motor z oznako DUU je bil znan da je rad crknil (differencial se je razletel), pa nisem ravno rallya vozil.

Po obnovi me je isto zezala prva prestava, in samo prva prestava, po nastavitvi vzvodov pa je blo ok.

Najprej se začne z enostavnimi in poceni "popravili" preden se gre razstavljat menjalnik in menjat sinhrone.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Torej, kaj je zdaj najboljše da se naredi za začetek?
sprasujem se.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Da se nastavi vzvodovje presravne rocice.
Ce ti vozilo rahlo zmakne ko das v prvo potem bo pa kaj na potisni plosci.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Da se nastavi vzvodovje presravne rocice.
Ce ti vozilo rahlo zmakne ko das v prvo potem bo pa kaj na potisni plosci.

OK

Odgovor na drugo vprašanje pa je ne, oz. to se zgodi res redko kdaj oz. ne spomnim se, kdaj bi se mi kaj takega nazadnje zgodilo

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Najhitreje se bosta zmenila uin kar na enkrat boš imel omogočen dostop ali pa kontra in avto v nevoznem stanju
evil.gif