težave z ruterjem

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
ZAdnjih nekaj dni imam težave z omrežjem ruterjem. Težave običajno nastopijo, ko dam dol vleč nov torrent. Zdi se mi, da se to dogaja od zadnje posodobitve utorrenta. Računalnik sicer ne javi nobene napake. Zgleda kot da je še vedno povezan na net, vendar vsak klik na povezavo javi napako. V bistvu sesuje ruter, ker ne morem dostopat do njega. Tudi ip od ruterja vrne prazen zaslon. Dosedaj teh težav ni bilo. Vse je delalo brez problema.
Zgornje razglage so edine, ki se jih spomnim, saj drugih sprememb nisme delal. Ruter je LinkSys 54GL. TCP in UDP vrata imam odprta.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Si mogoče tudi spreminjal nastavitve v utorrentu? Max. število povezav ipd. lahko sesuje ruter, sploh če imaš stock firmware. Kar naju privede do drugega vprašanja - kater FW je naložen na ruterju?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
uTorrent v2.0.0 ?
Probal v2.0.1 ?

Si 100% da se ruter zruši, ne pa recimo PC?
Če odklopiš kabel med PC in ruterjem, pa daš nazaj, a pol spet dela?
Če resetiraš samo ruter?
Če resetiraš samo PC?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Na ruter je naložen DD-WRT v23 SP2 build 3932. Dela že kar nekaj let. Nič posodabljal, ker ni bilo potrebno.
utorrent je verzija 2.0.1
Zruši se samo ruter, saj ne morem dostopat do njega. Iztikanje kablov ne pomaga. Resetiranje ruterja pomaga za nekaj časa (par klikov na povezave), potem spet zablokira.
Resetiranje PC-ja ne pomaga. V bistvu pomaga (se mi zdi), da zaprem torrent, resetiram ruter in potem potem spet zalufam torrent. Kot sem že zgoraj napisal se mi to zgodi samo takrat, ko dam dol vleč nov torrent. Tudi, ko ga konča vleč ostane promet na nek način zablokiran. Maksimalno število povezav v utorrentu nisem nič spreminjal in je od začetka enako.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Imaš možnost dostopa do ruterja iz drugega računalnika (ali telefona ali česarkoli)? Zgolj v potrditev, da se dejansko sesuje ruter. Sicer se verjetno to vidi tudi iz log fajlov, ampak tam ti ne znam pomagat.

Sicer pa generičen odgovor - kaj če bi upgrejdal ruter? Mogoče par let res ni bilo potrebno, sedaj pa je prišel čas.
smile-1.gif

Če boš šel v to smer kot alternativo dd-wrt lahko poizkusiš tudi tomato, ki ima zelo dober QoS in se vsaj na 8/1 liniji dobro obnese tudi pod full obremenitvijo s torrenti (enak ruter)

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Imaš možnost dostopa do ruterja iz drugega računalnika (ali telefona ali česarkoli)? Zgolj v potrditev, da se dejansko sesuje ruter. Sicer se verjetno to vidi tudi iz log fajlov, ampak tam ti ne znam pomagat.

Imam. Sprobano. Ne trza. Saj mogoče sesuje ni pravi izraz. Gre za to, da ko vpišem ip od ruterja v browser, vrne prazen zaslon z navedbo, da ne more vzpostaviti povezave.