težave z pomikom stekel

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Zdravo.

Fotru se je ta teden pojavila napaka pomika stekel na R Clio 2 letnik 2004. Težava se pojavlja pri sovoznikovem prednjem steklu, ki ga ne more upravljati z gumbom na voznikov strani, na sovoznikovi pa pomika dela. Če poskuša pritisniti oba gumba za sovoznikovo steklo hkrati potem se pomik normalno ustavi kot je to delovalo prej, spust in dvig pa ne delujeta preko tega gumba. Kaj bi bilo lahko narobe? Signal očitno dobi, pomika pa ne.

Hvala za pomoč.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Preden sem sploh temo pogledal, sem vedel da gre za francoza, samo vprasanje je blo ali renault ali peugeot
smile-1.gif
Stikalo menjaj..

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
Preden sem sploh temo pogledal, sem vedel da gre za francoza, samo vprasanje je blo ali renault ali peugeot
smile-1.gif
Stikalo menjaj..

Očitno nimaš nekih izkušenj z 10 let starimi nemci... Takega nemca (v mojem primeru je šlo za polota, pa mlajšega od 10 let) pelješ na uradni servis in ti povejo "ja, ja, to se nam veliko dogaja pri passatih". Očitno je normalno, da ti en za drugim guznejo mehanizmi za odpiranje vrat, potem po vrsti vse ključavnice, vključno s tisto v volanu in na koncu, za dobro voljo, še pomik stekel. Se ne kvari se temu reče. Da je pri 6 letih odpadala dol barva v kosih 10x10cm ne bom zdajle. Sem srečen, da je šel od hiše že 3 leta nazaj.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Da ne odpiram nove tem bom kar tukaj vprašal.
Po menjavi akumulatorja sem po ponovnem priklopu seveda moral na novo nastavit radio,jezik menija v potovalnem računalniku in seveda vse druge nastavitve.Sedaj pa imam namreč težavo z pomikom stekel.Odpiranje stekel s kratkim pritiskom oz. ko spustiš gumb se odpre samo par cm z dolgim se odpre steklo do konca.Isti sistem je prej deloval tudi za zapiranje.Medtem ko sedaj po menjavi akumulatorja zapiranje z dolgim pritiskom ne deluje tudi če držim dalj časa se ko spustim gumb ustavi.Prej je to delovalo.Ne deluje na nobenem steklu ne spredaj ne zadaj.Mogoče kdo ve v čem je fora?
Gre se za Ford Cmax

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
324
118
43
Citat:
Uporabnik john pravi:
do konca gor potem pa drži še 5 sekund gor

Točno tako, to rabiš naredit, da računalnik ve kje je najvišja pozicija ali nekaj takega...
Ko sem videl temo sem pa tudi jaz siguren da gre za nemca, poznam miljon primerov ko crkne mehanizem pri golfu
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
smile-1.gif
Stikalo menjaj..

Očitno nimaš nekih izkušenj z 10 let starimi nemci... Takega nemca (v mojem primeru je šlo za polota, pa mlajšega od 10 let) pelješ na uradni servis in ti povejo "ja, ja, to se nam veliko dogaja pri passatih". Očitno je normalno, da ti en za drugim guznejo mehanizmi za odpiranje vrat, potem po vrsti vse ključavnice, vključno s tisto v volanu in na koncu, za dobro voljo, še pomik stekel. Se ne kvari se temu reče. Da je pri 6 letih odpadala dol barva v kosih 10x10cm ne bom zdajle. Sem srečen, da je šel od hiše že 3 leta nazaj.

To ti povedo samo, če nimaš več garancije. Če imaš garancijo, bodo rekli da si ravno ti prvi s tem problemom in da kaj takega še niso videli.
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
smile-1.gif
Stikalo menjaj..

Ker smo pri znamkah, tudi bmwji stari sedaj 10 let in manj imajo prakticno vsi probleme s temi vodili sip, in menjavami. Razlog je avtomatika (spust, dvig), ker gre do konca in se ustavi sele, ko "zacuti" gumo ter naspona cel sistem...

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik john pravi:
Ne deluje.Mora bit kakšna druga fora ali pa še kaj drugega pritisnit?Sem držal 5sek-10sek pa nič.
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Citat:
Uporabnik john pravi:
Ne deluje.Mora bit kakšna druga fora ali pa še kaj drugega pritisnit?Sem držal 5sek-10sek pa nič.
confused-1.gif

Pri meni je tako da prvo do konca dol pa drzat 3s potem pa do konca gor in drzat 3s,slisi se tudi rahel klik

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Probaj večkrat.

Meni se to občasno zgodi, rešim pa tako, da do konca dol pa par sekund in do konca gor pa par sekund. Zgodi se celo, da mi šipo dviguje po par centimetrov. Po omenjenm postopku je OK.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik shift pravi:
Pri meni je tako da prvo do konca dol pa drzat 3s potem pa do konca gor in drzat 3s,slisi se tudi rahel klik
To je to.
zmaga.gif

Hvala shift