Težave z klik certifikatom

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Z geslom zaščiten osebni certifikat klik ne omogoča dostopa do klika v IE. Prikaže okno za potrditev certifikata, ko ga potrdim, bi mi moralo prikazati vnosno okno za geslo certifikata pa mi prikaže samo "Te strani ni mogoče prikazati".
Če certifikat namestim tako, da ni zaščiten z geslom, zadeva deluje normalno.
Do pred kratkim, sem v primeru, da mi ni prikazalo vnosnega okna za geslo certifikata, ponastavil nastavitve IE na privzete, ponovno zagnal računalnik in zadeva je funkcionirala. Danes pa tudi to ne pomaga.
Kakšna ideja kaj storiti?
Windows 8 Pro (nadgradnja z Windows 7 Ultimate), IE 10.0
Vsaka pomoč je dobrodošla

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Ali se ti ob neuspešni uporabi certifikata tudi računalnik kaj upočasni? Namreč imel sem enak problem, dodaten simptom je bil memory leak v procesu svchost in pomagal je samo restart.

Razlog je bil, da sem celoten "users" direktorij preselil na D: drive, z uporabo symlinkov. Poleg certifikatov je crknil tudi windows update, natančneje en update se ni hotel namestit, ker pa sem imel nastavljeno na samodejno posodabljanje, se nameščal znova in znova...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Kot ugotavljamo v sosednji temi o win 8.1 lahko update kvečjemu prinese nove težave - precej naših bank (in dursovi edavki in še kaj...) zaenkrat ne deluje v IE11. Slednji pa je hočeš-nočeš vklučen v 8.1.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Who in his right mind uses IE???

Resno. Imaš FF in Chrome (ter še kaki drugi browser).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Saj sem mu že predlagal naj certifikat prenese v Firefoxa in bo rešil težavo.
Nevem kaj še čaka
confused-1.gif

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Sej težava je samo, če certifikat zaščitim z geslom. Če ga imam naloženega prosto brez gesla zadeva funkcionira. Tudi v IE.!?
tongue-1.gif

Poizkusil sem tudi z nadgradnjo na 8.1 in IE 11 pa je bilo isto.
Ker mi 8-ka tako ali tako ni pisana na kožo, sem na novo namestil win 7 in zadeva dela z vsemi verzijami IE (8,9,10) nazadnje sem naložil še IE 11 in prav tako funkcionira brez problema.
Kaj je bilo narobe mi ni jasno.
bonk.gif