Težave z GTM35 anteno

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
No kot kaže je nekaj narobe z mojim GTM 35 sprejemnikom, ker nuvi 1490T z GTM 25 dela. Ima kdo kakšno idejo?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
....ali kupiš rabljen TMC 35, če ti je slučajno ta mrknil...
grims-1.gif

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
NAVI_boy...Ja po moje je mrknil, ker sem probal tudi to kar mi je popotnik svetoval, pa ne špila. Enostavno ne najde ponudnika...črtice za signal na nuviju 3790 (predeloano na 3490) se gibljejo od 1 rdeče do treh rumenih, za kratek čas pride na 3 zelene pa spet zgine.
Čudno mi pa je, da mi je včeraj zvečer v garaži, ki je pod zemljo pa ujel signal 2x, in ko ga je je delalo. Potem pa zopet ni hotel nič sprejeti. A je možno, da so se kakšne datoteke na nuviju pokvarile?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če ti na istem nuviju z GTM25 dela vse brez problema potem datoteka na nuviju niso poškodovane.
Poglej pod nastavitvami in pojdi pod ponudnike in preveri kaj ti piše zraven traff_nav, če ti piše doživljenska naročnina.

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
popotnik...sem že preveru in piše doživljenska naročnina za naš traffic info. Z GTM 25 pa dela normalno tko da bom zdej zamenjal začasno dokler ne kupim novega ker 1490-ke tko ne uporabljam...jo imam za rezervo...

Hvala za pomoč.

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
No preden se spravim v razdiranje armaturke še tale ugotovitev. Očitno se GTM 35 postavi v nek test mode na freq 100.40 Mhz in tam ostane (če se mprav razumel status page), GTM 25 pa je v normal modu in lepo išče in tudi najde frekvence in ponudnika. Še kakšna ideja?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Stisni tri črtice zgoraj levo. Se pojavi kakšna opcija za reset ali kaj drugega.

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
Ja pojavijo se opcije:
- Test FM
- Test HD
- Test DAB
- Reset all

Če pritisneš katero izmed opcij ti ponudi možnost vpisa frekvence in to je to. Tudi če pritisneš reset nič ne pomaga. Zadeva ostane v test modu. Lahko sicer spremeniš frekvenco ampak kako ga spravit v normal mode. GTM 25 ima Rcvr Mode: Normal (pa še enkaj zraven piše) ter pod Frequency lepo skenira frenkvence in lepo poišče provider-ja in informacije.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pod eno od teh testov si vnesel frekvenco, poglej stran 24, kjer boš videl na moji sliki tudi test mode 7
Preveri pod katerim Test imaš vpisano frekvenco in jo izbriši in bo potem delovalo normalno.
Po sliki sodeč imaš vpisano frekvenco pod FM test in pod DAB.

V oknu od GTM Info si naredil reset?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na 3490 je pod Traffic Reciver status na voljo: Test RDS, Test HD, Test DAB in Reset BER

Če se še dobro spomnim sem tu nastavil pod RDS frekvenco ko sem probaval, jo potem pobrisal in potem dal na Reset in isto dal na Reset pod Traffic Reciver Providers.

Kacek

Pripravnik
31. jan 2010
51
0
6
@popotnik

Ja je malo trajalo, ker sem šel še en krog da malo testiram....Ugotovitve so sledeče...:

Tisti meni v TFC status kjer je Test RDS, Test HD, Test DAB, Reset BER ima spodaj še dodatno (če človeku prpele, da je to drsni meni) opcije Norm in Mark:

kacek-1.png

kacek-2.png

Če ročno prestavim na Norm začne zadeva funkcionirati:

kacek-3.png

Če pogledam pod trenutni ponudnik vidim tole:

kacek-4.png

In kasneje tole:

kacek-5.png

Vendar je TMC signal full in sprejema informacije.

Težava je le v tem, da vedno ko prižgem napravo se zadeva postavi v test mode in ne gre nikakor na normal, dokler v developer info ročno ne prestavim na Norm.

Tako, da sam sprejemnik deluje in sprejema informacije sam nekaj se je zmešalo nekje....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V TFC daj na normal in potem daj Reset pod Traffic Reciver Providers.
Nimam antene doma tako, da žal ne morem probat.

Če ti bo po zgornjem postopku še vedno za vsak zagon padel v Test mode pa iz mape .System pobriši gtmdata.xml. (naredi backup za vsak slučaj) in ponovi po zgornjem postopku in potem več ne bi smel biti v Test mode.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Kaj če damo ta problem v samostojno sticky temo?