Tudi jaz zadnje čase primerjam Primo in Garmin, oba z istimi zemljevidi (Navteq).
Pa sem že opazil neko neprijetno zadevo na Primu, in sicer izklopiš trajekte, a on vodi na trajekt. Očitno ima neko butasto nastavitev na POI točki od trajektne luke, ki mu ne glede na izogibanja, določa da hočeš na ladjo.
Sam vmesnik je stvar debate, Primo ima par zanimivih zadev, določene nastavitve pa niso tako preprosto za poiskat kot pri Garminu.
Čeprav bistveno mi je, da "pravilno" vodi in tu zaenkrat opažam neke čudne anomalije:
po spominu:
"potrebujete posebno dovoljenje"
"cesta ni asfaltirana"
Čeprav je npr. na ruti vse "normalno"
ipd.
Eksotično "rokovanje" z lastnimi POI točkami, kjer je brskanje po njih omejeno na radij 500km (od oka). Če želiš pogledati neko oddaljeno POI točko, ki si si jo naredil, je ne preprost zaradi tega ne najde, moraš se "prestaviti" v tisto državo, torej bližje, potem pa jo vidiš.
Problem je tudi pomanjkanje neke resne aplikacije za delo s točkami in rutami. Online zadeve so počasne (nalaganje zemljevidov), vnos datotek kasneje tudi kdaj problematičen, ker je toliko različnih formatov.
Tako da mene grafika in dodatne nastavitve nekako ne prepričata.