Tesnilec zaradi puscanja radiatorja gretja

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Malenkost mi pusca radiator gretja kabine in sicer mi ob preklopu na gretje konkretno zasmrdi po hladilni tekocini. Malce se zarosijo tudi okna. Po nekaj casa smrad mine in tudi okna se odrosijo. Ker hocejo imeti na servisu za delo + material okoli 350 EUR, me zanima, ce bi pomagal morda tesnilec za hladilni sistem. Sem malo bral izkusnje na Internetu in so mnenja deljena. Mi priporocate, da poizkusim ali raje pustim, dokler mi ne zacne konrektno puscat in dam potem menjat? Avto je star 11 let.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Tesnilec nikoli in nikoli ni resitev. Zadeva ti lahko zasere motor. Jaz nebi riskiral, za tvoj avto pečka stane 35€ ampak je potrebno podreti armaturo, da jo menjaš, delal samo enkrat in nikoli več. Edino mogoče, če se boš v kratkem znebil avta.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Se strinjam z zadnjim, če ne nameravaš imeti dolgo avta ga vlij noter, če ga misliš pa še imeti dolgo časa pa menjaj. Jaz sem vlil tesnilec in imel avto še kako leto preden sem ga prodal, nisem pa potem več imel nobenih težav. Me je tudi minilo ko mi je bilo rečeno da je pečka sitnica, da pa je dela za kar nekaj ur, saj gre cela armatura ven
bonk.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz sem ze parkrat vlil tesnilec pa ni bilo problemov. zan se problem spet pojavit cez kako leto. Rukno sem se enega pa je bil spet mir. Menjava radiatorja ni prevec lusna zadeva se posebej ce stane 350 EUR

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Sem menjal že kar nekaj pečk na Citroenih - ni težko. Loti se sam, če nimaš ravno 2 levi roki. Je za 4-5 ur dela, in dober občutek, ko privarčuješ 300E.
Izkušnje pravijo, da ti bo pečka spustila, ko bo najmanj treba. Imel boš poplavo in zelo bo rosilo. Menjaj, dokler je še čas. Pa ne pozabi na tesnila ko boš kupoval pečko in preveri stanje cevi na grelec. Stara pregreta plastična glava le-te rada poči pri demontaži. Pa menjaj še pretočni termostat in pokrov raztezne posode - razlog puščanja pečke je vedno le eden - pregret motor. Obilo navodil je na dveh slovenskih Citroen forumih ...

LP

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
tesnilec v cinquecentotu že eno leto. zadeva je zatesnila in od takrat je mir. spuščal je pa hladilnik nekje na spodnjem delu.