Termostatski ventili (avtomatski)

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Pozdravljeni pred časom je bla tule ena tema o termostatskih ventilih, in sicer teh elektronskih, pa me zanima en član je napisal da uporablja te avtomatske termostatke ventile povezane na glavni termostat od koder jih krmili, le ta termostat pa krmili potem obtočno črpalko in peč.
Zanima me katere termostate ima to, ker podobno zadevo si želim sam narediti in ne vem katere termostate, termostat izbrat, aja zdaj mam ročne termostatske glave Armal in Vindo Th.

hvala
bluub

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
jaz imam termostatske ventile (ne elektronske ampak čist mehanske:)) in moram rečt da je v prostorih bolj toplo kot prej, ko smo imeli klasiščne ventile...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ker se na zadeve ne spoznam, mi lahko nekdo obrazlozi to?

Ogrevamo na olje (poleg kamina
smile-1.gif
) z zalogovnikom. Bi kaj pridobil s takimi ventili? Ker drugo leto bo verjetno treba menjati le te..

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Z elektronskimi ne boš nič profitiral napram klasičnim na poletno. Edino kar je, na elektronskih nastaviš temperaturo na displaju, tam vidiš stevilke, medtem ko pri klasičnih moraš pogledat kaj pomeni skala od 1 do 5. To je tako, če gledaš striktno v smislu, da ti ventil odpira pri določeni temperaturi.

Nekateri elektronski pa ti omogočajo tudi to, da jih nastaviš kdaj se ti odpirajo in kdaj ne. Pa eni so daljinsko vodeni in lahko imaš termostat na steni v prostoru in on sporoča ventilom na radiatorjih ali se odprejo ali ne.

Tako na kratko.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Hvala za razlago. Imas prav.. ne bo nic bolje
smile-1.gif
V stanovanju je termostat, ki sprozi pumbo, spodaj pa kalorimeter na vsakem od treh vodov (dvolastniska hisa). Bom pa drugo leto vseeno menjal ventile, ker sedaj so eni prastari..