Termometer...

MiSkO

Pripravnik
21. jul 2007
85
0
6
Živ,

zanima me, kje bi lahko kupil indoor digitalni termometer, ki bi mi prikazal čim bolj natančno temperaturo.

Imam že 3 digitalne termometre, dva (različna modela) sta bila kupljena v Conradu, tretji pa v Leclercu - vsi trije kažejo različno temperaturo - 1. kaže npr. 24 °C, drugi 23,7°C in tretji 23,4°C.

Ne vem, kateremu termometru verjeti...

Hvala za info.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Samo za informacijo me zanima, zakaj pa potrebuješ tako natančen termometer? Na 0,1 st. natančno?

A ni povsem enako ali ti pokaže 23,4 ali 23,7 ali 24?

Enako sem se spraševal ko sem v avtu imel klimo z nastavitvijo na 0,5 stopinje natančno .... a se res pozna 0,5stopinje več ali manj?

LP

MiSkO

Pripravnik
21. jul 2007
85
0
6
Hmm, rad bi vedel, kater od teh treh termometrov je najbolj natančen.

Bojim se, če bom kupil še četrtega, bo le-ta spet kazal drugačno temperaturo...

Kaj ni nobenega standarda glede tolerance?

Ne vem, če sploh kateri od teh treha kaže pravo temperaturo - v sobi se mi zdi včasih mrzlo, pa kar piše na vseh treh, da je 25°C (seveda z razliko na decimalnem mestu).

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Aha tako je to. Preveri v navodili o termometru, ponavadi tam v knjigici piše noter na koliko natančno je umerjen. Recimo piše natančnost ... +-0,1 ali kaj takega, potem boš videl v katerih mejah se giblje temperatura.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik MiSkO pravi:
Imam že 3 digitalne termometre, dva (različna modela) sta bila kupljena v Conradu, tretji pa v Leclercu - vsi trije kažejo različno temperaturo
A u Hoferju nimajo nobenega
13.gif

Vsi teli termometri so bolj za hisno uporabo in nimajo kaksne posebne tocnosti oziroma so dovolj tocni za hisno uporabo-verjetno pise tudi v navodilih
wink-1.gif

Ce si kaj stromarja nabavi DS18s20 in nekaj drobiza elektronike in izmeri s compom
wink-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Najenostavneje je, da dva vržeš proč in dileme ne bo več
grin1.gif

Drugač pa teli termometri niso ne vem kako natančni, merilni pogrešek je tam okoli +- 1 stopinja ali še slabše. A za domačo uporabo je ok. Če bi rad bolj natančno merilo, bo treba seči v žep malo globje, teli plastik-fantastik konrad zadeve za 5-10€ so pač bolj igračke oz. podatki so več ali manj le informativne narave.
So pa alkoholni ali Hg termometri bolj natančni od digitalnih, a točno odčitati je težje.
wink-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Poglej na navodila, net,... za tolerancami tvojih modelov. Glede na to, da verjetno nisi kupoval nekih dragih stvari, so "dovolj" natančni. Zdej, kateri laže in za koliko boš sam težko ugotovil, ker nimaš reference. Umerjat jih ne boš nesel, verjemi - je predrago
grin1.gif

Sicer pa imaš recimo dve fiksni točki, ki jih (približno) lahko sam definiraš: 0 in 100°C. Zdej vprašanje katero ti bo termometer hotel zmerit (glede merilnega območja mislim). 0°C "narediš" tako, da daš v vodo veliko ledu in ko se led neha topit (ok, se minimalno topi, ker imaš toplo okolje) imaš v vodi nulo - torej tik preden dejansko zmrzne. 100 stopinj ima pa, ko na polno vre (več ne more imet).

lp
Peter

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Evo recepta - digitalni termometer flikni v krop in ko voda vre, mora kazat 100 stopinj C.
grin1.gif

Mislm, Odisej ...
rolleyes-1.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
mislim kiri pacinenti ..... a tebe pri razliki za pol stopinje že zebe?
shocked-1.gif
........... najboljši da verjameš tistemu termometru, ki kaže toliko da te ne zebe :D

BlackHole

Pripravnik
23. avg 2007
764
0
16
Citat:
Uporabnik MiSkO pravi:

Ne vem, če sploh kateri od teh treha kaže pravo temperaturo - v sobi se mi zdi včasih mrzlo, pa kar piše na vseh treh, da je 25°C (seveda z razliko na decimalnem mestu).

Ja in če bi vedel, kateri je bolj natančen, bi te pa nehalo zebst al kaj? Mogoče te pa res mrazi od tega, ko ne veš koliko imaš temperaturo v sobi.
grims-1.gif