termo izolacija ~2cm

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
v kabinetu bi rad dodatno izoliral eno predelno steno. ta stena je (verjetno) iz knaufa in meji na neogrevano stopnišče (pod stopnicami). zaradi varčevanja s prostorom bi na steno dal neko tanko plast izolacije in potem čez knauf. pred časom sem bral, da se dobijo posebne termoizolacije, kjer 2cm ustreza 5 ali več cm stiropora. malo sem že gledal po netu, pa me samo zanima, če ima kdo kaj izkušenj s takimi izolacijami.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
To so folije. Zdaj prva se jepri nas pojavila od Actisa (imaš 2,5 cm in 1 cm debelino). Zdaj kak je dejasnka učinkovitost teh folij pa...hm hm...bi lahko kako rekli. Jaz sem postal malo skeptik (Mogoče opravljajo dobro svojo nalogo kjer so velike temp. razlike med prostori in je folija direktno vmes (torej da močno ustavljajo sevanje) za prenos toplote (Ker so to praktično plasti folije) pa dvomim daje stvar res tako učinkovita.

Sam bi ti predlagal da rreskiraš 6 cm - 5 cm za grafitni stiropor (lambda 0,031) ter 12 mm za knauf ploščo. Mogoče se sliši 6 cm veliko samo verjemi da se kaj dosti ne bo poznalo, bo pa veliko večji efekt na izolativnosti (napram trenutnemu stanju seveda...folij ne bi ocenjeval, ker toliko jih spet ne rabim). Edini stik s to folijo imam doma preko bojlerja (Za sanitarno vodo), kjer sem bojler ovil v to folijo...koliko pomaga? Kdo bi vedel...se pa folija lepo segreje na otip.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.944
113
pri taščici
kot je vincent napisal..
za izolacijo korita na balkonu sem hotel ponucat omenjeni "actis" ki je sicer precej drag. Sem ga kupil tiste par m2, pa čez nekaj let dal kolegu v mansardo. sem dal raje stiropor in ga zapucal kot pa izolacijo, luft in knauf. Baje ni dobro da izolacijo stisneš s knaufom k steni.
Sicer pa za več info vprašaj v Kalcer v trzin http://www.kalcer.si/iz_actis/index.php. Najbrž še kdo drug kaj podobnega trži, vendar sedajle nimam v glavi.
Še navodila preberi ; http://www.kalcer.si/iz_actis/Actis_-_Napotki-prevod.pdf
ne sme biti v stiku s kovinami (podkonstrukcija knaufa?), med oblogo in izolacijo mora biti 2cm zraka....

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.909
113
Pri meni so v mansardi za strop kopalnice (zaradi pomanjkanja višine) uporabljali Triso Ecotech. Pride pa okrog 50 eur po kvadratu.