telemach SMS neurje

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Še za časa Tušmobila sem bil prijavljen na Neurje SMS. Delalo je brez problema. Sedaj sem v drugem kraju in sem hotel nastavit drug kraj za obveščanje, pa se tale sms 7070 neurje ne odziva..
A to na Telemachu še dela, se lahko kaj spremeni. Na njihovi strani kao piše da bi moralo delati.

Hvala

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
OK vidim da dela. Sem nastavil. Telemach je poslal z 10 minutnim zamikom obvestilo, da sem spremenil kraj.
Hja no bolje to kot nič, pri sporočanju o neurju pa je 10 minut katastrofa he he he.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Neprecenljivo je, da po tem ko ti npr. toča avto stolče dobiš še ta sms
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Sem naročen na storitev Nevihta (Arso) a je postala povsem neuporabna. Skoraj vsak dan dobim sporočilo: "obveščamo vas, da so jutri...na celotnem območju Slovenije može nevihte...zato svetujemo, da izključite elektronske naprave..."

Če bi jih človek upošteval potem bi preživel jun+jul+avg+sep praktično z izključeno elektriko.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Sem naročen na storitev Nevihta (Arso) a je postala povsem neuporabna. Skoraj vsak dan dobim sporočilo: "obveščamo vas, da so jutri...na celotnem območju Slovenije može nevihte...zato svetujemo, da izključite elektronske naprave..."

Če bi jih človek upošteval potem bi preživel jun+jul+avg+sep praktično z izključeno elektriko.

Samo verjetno nisi na Telemachu, ker je cist drugi SMS text.
Sam sem narocen na par krajev pri Telemachu in vedno dobim takoj, ko se pojavi moznost neurja, tudi SMS
cheer.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:

Sam sem narocen na par krajev pri Telemachu in vedno dobim takoj, ko se pojavi moznost neurja, tudi SMS
cheer.gif

Še od časa tušmobila prihajajo sms-i kakšnih 5 minut kasneje, ko se je nevihta že začela

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Verjetno si kje z bolj svoh signalom, jest vedno dobim sms se predno pade prva kaplja, ce sm ze v kraju, kjer imam prijavljeno.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Citat:
Uporabnik telex pravi:

cheer.gif

To dejansko ni uporabno.
SMS opozorilo dobiš, ko se cca 10-15km od kraja, ki ga imaš vnesenega pojavijo hujše padavine, četudi gredo stran od tvojega kraja.

Če pa dejansko gre nevihta točno proti tebi pa dobiš sms morda eno minuto prej in itak lahko samo še gledaš kaj bo, da bo nevihta si pa že itak občutil, ker že pred smsom vse piha, treska....

Kaj se zares dogaja z vremenom raje glej radarsko sliko.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce bi ti dobil po sms da bo cez 15 min (ali vec) neurje v tvojem kraju in bi 100% bil, potem bi verjetno bil miljonar, in ne bi
bilo po svetu novic o neurjih in zrtvah.
Jaz sem se vedno uspel priti do doma in pozapreti okna, predno je prva kaplja padla.

Najednik

Pripravnik
1. maj 2013
118
0
16
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Ce bi ti dobil po sms da bo cez 15 min (ali vec) neurje v tvojem kraju in bi 100% bil, potem bi verjetno bil miljonar, in ne bi
bilo po svetu novic o neurjih in zrtvah.
Fikus je tajkun! On že ve
grin1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sam, če natančno spremljam radarsko sliko ti vsaj 90% 15 minut prej lahko napovem neurje.
Ampak to je dovolj le toliko, da zapreš okna in morda daš avto v garažo, če si pa kje v naravi pa to ni niti toliko, da bi lahko prišel kam na varno.

Problem je, da marsikje sploh nimam delujočega omrežja in si tega ne morem pogledati.
Je pa običajno tako, da ob prvem blisku začnem spremljati vreme in je običajno še nekje ene ura časa. Ko se prvič zasliši grmenje in če se bliža, pa je še nekje 15 minut do največ pol ure do nevihte.

Te SMSe imam vključene, letos sem jih dobil okrog sto in dva do trije so bili res točni, vsaj 75% pa popolnoma neuporabnih, ker je šla nevihta stran od nas.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Ce gre nevihta stran je kul. Tud sms pride da je moznost neurja, ne pa da neurje bo. Pac enako, kot da bi gledal radarsko sliko, kje
je moznost neurja. Vceraj npr. sem dobil vec kot pol ure prej ze SMS. Lahko pa da si tam kjer je slab signal, ker v tem primeru
zna SMS zamuditi, kle nimas kej. Jaz sem sicer prijavljen za par krajev, tko tud vem po SMS-ih, kam se premika neurje.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Jaz sem naročen za dva kraja, pri obeh sta mi včeraj dvakrat prišla opozorilna SMSa pa nikjer v teh dveh krajih ni bilo več kot le nekaj kapelj dežja.

Pač je zadeva enostavno narejena tako, da se opozorilo pošlje, ko se nekje 15km stran pojavijo kakšne močnejše padavine.

Treba jo je jemati samo kot zanimivost, kakšne večje koristi pa od nje ni.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Sej 15km je cist dost blizu, ce padavin ni, se toliko bolje. Zakaj se pa ne odjavis potem, ce ti ne koristi ?
Men je dostkrat prav prislo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
To imam naročeno samo kot zanimivost, ker vreme precej spremljam in je bilo zanimivo videti kaj ponujajo.
Ne vem pa kako se sploh odjavim od tega, ker je teh smsov že kar malo preveč.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.685
113
mene pa nekaj zanima.
A teh 15 minut prej sms rešuje življenja in nevem kak vse prav pride.
A da bi pa v nebo pogledal pa ne? ker v 15 minutah ne pride iz lepega sončnega vremena v sodni dan.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ti si še tak starokopiten, da v nebo gledaš? Jaz če ne bi imel facebooka, sploh ne bi vedel, da je danes bil lep sončen dan.