telefoniranje v avtu

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Že lep čas spremljam voznike in uporabo GSM aparatov i avtomobilih.Ugtovil sem namreč da telefonirajo največ ženske,ki naredijo največ prekrškov med vožnjo ko" blebečejo" v telefon. Ko pa ji potrobiš ali signaliziraš z lučmi pase čudi kaj je.Ja povrh tega pa še imajo nekatere v avtu otroke kar je še bolj nevarno .kaj res morajo toliko pretelefonirati v avtu,pol pa vozijo kot kure,ne gladajo kaj se dogaja okrog njih,ko pa pride do nesreče pa v jok in se zgovarjajo da niso nič krive. Pa naj si nabavijo prostoročno instalacijo ,da bo vsaj malo spremljala promet okrog sebe. malo v premislek vsem ki uporabljate gsmv avtu.
pozdrav.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Kaznovanja za take prekrške je mnogo premalo.Ko bi vsak "telefonist" plačal nekaj kazni, bi hitro ugotovil, da se da dobiti prostoročni set že za nekaj deset evrov.
Meni je manj jasno, zakaj si tudi biznismeni z najhujšimi mašinami tiščijo aparat k ušesu. Videl sem že tipe v najhujšem audiju, mercedesu S-klase, BMWju, lexusu z aparati na ušesu. WTF?
Opazujem pa tudi mlade mamice, ki pripeljejo otroka v vrtec in ko grejo naprej, se lepo privežejo, speljejo in takoj začnejo telefonirati. ???

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Včeraj bi skoraj pribil v kuro, ki je s telefonom v roki šla v rdečo, ko je z moje strani že ene 3s svetila zelena.
jezen.gif
Vprašanje, če bi v tem primeru še lahko kdaj govorila po telefonu, glede na to, da je bila v nekem starem korejskem jajcu.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Pa veš da je dosti ljudi manj skocentriranih na voznjo medtem ko govori po prostoročnem telefoniranju,kot pa z telefonom v roki?

Sam imam original BT v avtu,pa ga ne uporabljam ker sem tako navajen imeti telefon v roki, da ce se pogovarjam prostoročno, enostavno ni to to.

Srečam pa dosti ljudi brez telefona v roki,ki dela take in drugačne bedarije po cesti. Naj si vgradijo prostoročno, da bodo manj bedarij delali?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Jst ne vidim velike prednosti v prostoročnem telefoniranju, razen za tiste ki niso sposobni peljat z eno roko. V obeh primerih si z mislimi nekje drugje - skratka ne za na cesto.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
Že lep čas spremljam voznike in uporabo GSM aparatov i avtomobilih.Ugtovil sem namreč da telefonirajo največ ženske,ki naredijo največ prekrškov med vožnjo ko" blebečejo" v telefon. Ko pa ji potrobiš ali signaliziraš z lučmi pase čudi kaj je.Ja povrh tega pa še imajo nekatere v avtu otroke kar je še bolj nevarno .kaj res morajo toliko pretelefonirati v avtu,pol pa vozijo kot kure,ne gladajo kaj se dogaja okrog njih,ko pa pride do nesreče pa v jok in se zgovarjajo da niso nič krive. Pa naj si nabavijo prostoročno instalacijo ,da bo vsaj malo spremljala promet okrog sebe. malo v premislek vsem ki uporabljate gsmv avtu.
pozdrav.gif

Mene je nazadnje en ata "teh cestni serif" opozarjal s trobljenjem in gestami, ces kaj telefoniras. No, v naslednjem rondoju je sel prek polne crte, namesto da bi se namestil na notranji pas (Qlandia MB). Hvala ata, da si tak pozoren na varnost drugih.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ja dobr pol no. V drugo roko pa potem še hamburger pa pir pa smo zmagal.
Kot opažam, je zelo dolgočasno stati pred semaforjem in gledati v luft. Zato ženske pogosto posežejo po telefonu. Seveda jim potem enako kot ircarju ni problem s preostalo roko nakazati smeri, šaltati in zavijati.
priden.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
805 klicev, ko jaz kličem..je iz avta. prostoročno. matra em edin tapkanje po imeniku..

če bi blo to edino tipkanje, ki te matra...

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Jst ne vidim velike prednosti v prostoročnem telefoniranju, razen za tiste ki niso sposobni peljat z eno roko. V obeh primerih si z mislimi nekje drugje - skratka ne za na cesto.
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Ja dobr pol no. V drugo roko pa potem še hamburger pa pir pa smo zmagal.
Kot opažam, je zelo dolgočasno stati pred semaforjem in gledati v luft. Zato ženske pogosto posežejo po telefonu. Seveda jim potem enako kot ircarju ni problem s preostalo roko nakazati smeri, šaltati in zavijati.
priden.gif
Nisi prebral v celoti?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
805 klicev, ko jaz kličem..je iz avta. prostoročno. matra em edin tapkanje po imeniku..
Tiste, ki jih pogosto kličem imam shranjene v glasovnem spominu.
Rečem sam 'Dial name'
avto vpraša 'name please'
rečem 'ime ki ga kličem'
avto zopet 'calling ime ki ga povem confirm Yes'
rečem 'yes' in kliče

super stvarca. Na začetku sem mi je zdel čist brez veze in neuporabno. Ampak potem ko vidiš, da ti ni treba brskat po imeniku je pa super zadevca (tudi monogo hitreje kot brskanje po imeniku med vožnjo).

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Moje izkusnje so pa da tipi slabse vozijo ce telefonirajo (pod omejitvijo, voznja preko svojega pasu oz robu ceste itd) medtem ko bejbe edino pocasneje vozijo..

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tričetrt folka je tako ali drugače z mislimi nekje drugje. In če ne drugega, prostoročna naprava pomaga vsaj toliko, da so roke na volanu. Če se kaj nepredvidenega zgodi, ni treba še misliti kam odložiti telefon in šele potem ukrepati.
Mislim, da je prostoročna naprava vseeno koristna.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja vsak dan se skoraj vozim po tem rondoju pa vidim kaj se dogaja.
tisti ki ne znajo voziti v tem rondoju pa treba dati na predavanja,no saj so že v MB bila pa še verjetno bojo
no,ja "cestni šerifi " pa sogurno niso vsi ki trobijo voznikom pred njimi,pa si verjetno naredo kako pizdarijo kosi telefoniral.
hysterical-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Kar se tiče telefoniranja, vsakemu ki ga zalotijo s telefonom v roki, bi ga morali vzeti, dati na tla in lepo usekati po njemu s kladivom.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja vsak dan se skoraj vozim po tem rondoju pa vidim kaj se dogaja.
tisti ki ne znajo voziti v tem rondoju pa treba dati na predavanja,no saj so že v MB bila pa še verjetno bojo
no,ja "cestni šerifi " pa sogurno niso vsi ki trobijo voznikom pred njimi,pa si verjetno naredo kako pizdarijo kosi telefoniral.
hysterical-1.gif

V bistvu sem vozil od semaforja proti prvemu manjsemu rondoju, pred katerim sem koncal pogovor (in je takrat ata ze vstric z mano mahal). Rondo sma zapustila vstric, potem pa sem jas pri ta velikem rondoju pri Qlandiji sel na notranji pas, foter pa na zunanjem. Oba sma nadaljevala v smeri proti Proletarskih brigad, s tem da je majstor na zunanjem pasu pri tem prevozil polno crto na izvozu za jug proti Lackovi. Ampak vazno da ne telefonira in je pozoren, da dela prekrske, za katere sploh ne ve
bonk.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ok, to da folk ni z mislimi na cesti vsi vemo, ampak zalosno je to, da niti avtomobila ne obvladujejo, poleg tega pa se telefonirajo. zarad takih so potem nesrece..