Telecja rebra

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Pozdravljeni,

jutri ima mnamen za kosilo pripravit telecja rebra v kosu. Na natu je veliko receptov. Ima kdo med vami kakega dobrega oz. kak nasvet. Dat v paco cez noc ali ne?, jih pecti na veliki ali mali temperaturi? Pokriti s folijo med peko?. Hvala za vase nasvete. Veliko receptov pravi, da je treba meso pred peko popect v ponvi oz. polit z vroco mascobo, dela kdo to?
 
Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Lej takole zgledajo, nč pace sam začimbe in fila, pečena na 180 stopinj cca 2 uri dobr polivat, pol pa uživat
nahrung002.gif

2160359-1918058_1277464768999_2458594_n.jpg
 

Priponke

  • 2160359-1918058_1277464768999_2458594_n.jpg
    2160359-1918058_1277464768999_2458594_n.jpg
    40,4 KB · Ogledi: 338

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Kaj bi delal znanost. Telečja prsa'rebra zajeten kos cca 3 kile. Med meso in spodnji del naredimo žep v katerega damo filo.

Od začimb sol in poper. Za u protfan, rabiš še maščobo in malo belega vina(prvo polivanje, nato jušni fond.
Fila.:
cca 2kg kruha, 4 jajca , mleko, haburška slanina, začimbe, sol poper, majaron, bazilika, timez, lahko tudi malo šetraja.
Kruh narežemo na kocke, ččebulo nasekljamo, dodamo na koščke narezan hamburger, malo maščobe in popražimo, da postekleni. Ko to opravimo pustimo ohladiti, da nam ne skrkne jajc. Jajca razbijemo v posodo v kateri imamo nasekljan kruh, dodamo malo mleka, masa mora biti ravno prav mokra. Na koncu ko je vse premešano dodamo kar smo prej popražili. Še enkrat premešamo in nato nadevamo prsa. Spnemo ali zašijemo odprtino ter postavimo v vročo pečico za cca 2 uri. Vmes polivamo meso najprej z vinom, nato z jušnim fondom.

Stranski pojav, občasno je treba preveriti kuharja, da ni on tisti ki se zaliva z vinom.

Pa DOBER Tek moj poštar
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Dragi Dentex,
pomakljivost, ki sem jo omenil pri tvojem receptu se nanaša izključno na konzumacijo tega slastnega kosa meska, kjer je nujno potrebno nadaljevati z zalivanjem....