Tek v mrzlem vremenu/oblačila za tek

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja torej do zdaj je bla moja oprema za tek sestavljena iz:
adidask
suunto ure in pasa
random kratke hlače
random kratka majica in ponavadi še dres čez (dvoranski)

zadnji teden pa je že postalo premrzlo za take eksibicije
smile-1.gif

sem pa gledal v outlet centru v BTCju te dolge hlače za tek od adidasa/nikeja in zadeve stanejo več kot 50€... kje je pol še zgorni del, pa morda še kake rezervne, ker itak zašvicam fu£
grin1.gif

ma kdo kak predlog kje/kaj/kdaj poceni dobit?

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Tole poglej, se splača Klik . Drugače jaz večino tekaških stvari kupim v Sloveniji, kolesarske pa imam večinom iz Tujine. Pač reskiram za to, saj laufam po 6krat tedensko in je treba met več majic, hlač... Pa še različne superge. Odvisno koliko ti je do športa in kaj hočeš doseči...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne pozabi na kapo/trak. Čez glavo izgubljamo tudi do 25% vse oddane toplote. Meni nekje to 5 stopinj (če ne piha) še čisto ustrezajo kratke hlače in kratki rokavi - ter nekaj za na glavo.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
za laufat se je v tem vremenu res težko oblečt. čeprav te temperature zdej so še čist ok.
jst mam pajkice 3/4, zgoraj pa en bolj tanek termo dres (spodaj švic majca). pa je z vrhoma dost.

MiranR

Pripravnik
3. sep 2007
225
4
18
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi: ... ma kdo kak predlog kje/kaj/kdaj poceni dobit?
Do sedaj sem sam za hladno vreme uporabljal NIKE pajkice in majico z dogimi rokavi in po potrebi še neko Noname tekaško jakno. Sedaj sem si opremo podvojil in sicer s tekaško opremo iz, ne se smejat, Hoferja. Vse v lepi črni barvi, z nekaj nevsiljivimi barvnimi poudarki in odbojnimi črtami
grin1.gif

Preiskušeno ta teden 2x in prvi vtisi so odlični, enak občutek in enak izgled kot NIKE. Cena pa, se mi zdi 10 EUR za kos. Ves navdušen sem danes nabavil še tekaško jakno za 20 EUR (isto tako v Hoferju). Te še nisem preiskusil, ker še ni tako mrzlo, imamo namreč 10 stopinj
grims-1.gif
.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam tudi Nike, pa Hoferjeve sem tudi kupil. Oboje je ok, Nike-ov je bil cca. 45eur (mislim da Sport2000 ali Intersport), Hoferjeve so pa itak džabe ble. Za tečt ful boljš kot klasična trenirka, tam se enkrat prešvica in potem je čudno ves moker tečt. Skratka vržeš stran cca. 100eur za ene dvoje tekaške hlače pa ene dvoje tekaških majic iz tehno materialov - od znotraj ostaneš suh, švic hlapi na zunanji strani materiala. Pa je - se da v hoferju in podobnih štacunah dost ugodno kaj dobit.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No tele hoferjeve majice niso bogvekaj. Imam eno z dolgimi rokavi pa je razlika v materialu s kaksno drazjo kot dan in noc. Hoferjeva 10 eur, adidas, asics etc pa 20, hmmm? Na koncu smo se vedno ugotovil, da se vedno ne splaca sparat, seveda pa lahko teces tudi v navadni majcki.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
včeraj sem kupil ene hlače pa eno (žal) kratkorokavno majico v bivšem sport2000 (zdaj sportdirect)

firma Karrimor hlače 15€, majica 8€

nike/adidas - 35€

jutri bom stestiral, ampak ko sem dal gor obojne, ni bilo razlike v občutku

aha še nekaj - na etiketi je še original cena iz anglije (oz. naj bi to bila) - majica 19.99 funta, ghlače 32.99 funtov, zdaj a je to res tako ali ne ne vem, ker firme ne poznam, ker se nisem nikoli ukvarjal s tem

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Več kot tečeš, bolj ugotavljaš, da se splača skašljat malo več € za cunje.... Seveda obstaja meja od katere naprej plačaš samo firmo in dizajn ter blink-blink. To mejo pa naj zase vsak sam poišče.

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Se strinjam z tesfalar-jem. Jaz sem sem hitro ugotovil, da mi Nike zelo ustreza pa še kvaliteten je. Pa še ni toliko drag. Recimo Gore, ima zelo drage stvari, pa so nekje na istem nivoju. Ima pa kolega iz Hoferja te tekaške zadeve in se men zdi super zadeva za toliko denarja. Kvaliteno narejeno.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

saj v bistvu kaj, mi ni tolk vprašanje kot kje poceni do tega - en komplet že imam, moram pa še par majic nabavit, pa eno fajn kapo in rokavice

Citat:
Izgubiti 1 kg telesne teže pomeni porabiti okrog 37.500 kJ (9.000 kcal), kar pomeni približno 160 km teka.

samo tu ga je pa po mojem močno pihnil - za 9000kcal nikoli in nikdar ne rabiš 160km teka... meni ura recimo kaže, da ponavadi na uro zmernega teka porabim nekje 750-1000 kcal, kar je v kilometrih nekje 6-10, odvisno od tempa, suuntu kar verjamem, še posebej zato, ker vem, da človek porabi vsaj 1500kcal na dan, samo za preživetje, recimo en gozdarski delavec, ki močno fizično dela pa lahko porabi tudi več kot 7000kcal na dan

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ja torej do zdaj je bla moja oprema za tek sestavljena iz:
adidask
suunto ure in pasa
random kratke hlače
random kratka majica in ponavadi še dres čez (dvoranski)

zadnji teden pa je že postalo premrzlo za take eksibicije
smile-1.gif

sem pa gledal v outlet centru v BTCju te dolge hlače za tek od adidasa/nikeja in zadeve stanejo več kot 50€... kje je pol še zgorni del, pa morda še kake rezervne, ker itak zašvicam fu£
grin1.gif

ma kdo kak predlog kje/kaj/kdaj poceni dobit?

Kolega jih je tukaj kupil. Ne poznam pa cen kakšne so, kakšni morajo biti materiali ipd..

http://www.kibuba.com/

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Kibuba ma vredu zadeve. Veliko stvari prihaja iz Češke, vendar uporabljajo original naprimer: WindStopper material, Gore-tex... Isto kot pri recimo Milletu, samo da ti piše neka druga firma in dobiš zato pol ceneje.