tečn sem že sam seb, sam moram vprašat. nakup avta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem govoril s serviserjem (mam tri trenutno..pooblaščenca, popoldanca, turbo majstra itd) in je rekel, da za 10km maks v eno smer, pol je kotaljenja dol po hribu..in potem nazaj, in popoldne ista zgodba (relacija vrtec kuæa) bog ne daj kupit dizla.

da bodo težave z egr, luftmeserji, dpf, šobami...

avto bo verjetno parkiran pod zvezdami, torej mrzel bolj kot iz garaže. vožnja je lahko v 99% točno in samo ta relacija. svetuje se bencinar. brez turbine.
kaj torej zdej kle za do 5k recimo. pogoj klima in abs.

danes sem zasledil e 220d, naavden, ne turbinc. a bi se to obneslo.
kako nej si izbijem iz glave V mnogo motor in 200+ konjev. ne rabim enormne reg in stroškoh servisov zarad 5 do 10k letno, sam k bi kako M, AMG ali kaj podobnega pognal po našem koncu...bi mi našopal adrenalin. ampak to spet ni 5 k, ampak tja do 10, pa poraba in vse servisiranje.

že sam seb sem tečen..tko da to ni potrebe omenjat.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
prav imajo, bognedaj modernega dizla

če že konjiče si omisli kak starejši turbo VAG strojček, ta bo mogoče še zdržal mrzle kratke vožnje

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Zate imam eno črko in eno številko: S8
evil.gif

Pozabi na rjaveče V6 konzerve. Tale DKW je aluminijast, če najdeš takega z ročnim menjalnikom, je tudi ta prava igrača: Quattro, 4.2 V8, 340 ali 360 konjev, polna oprema in (pogoj, da najdeš dobrega) zelo zanesljiva kombinacija na sploh. Na teh 10km sem in tja ti bo pil okoli 12-13litrov, na relacije pod 10litrov, nizki let na AC pa okoli 16litrov.

LP,

Milan

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Nissan je v bistvu Renault kar se motorjev pa ostale mehanike tiče tko da
bonk.gif

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
oj!

lej kaj imam js v podpisu...
že več ko leto dni..
pa grem stavo delat da sem iz večjih rovt kot ti...
pa nobenih problemov

ne-ne-1.gif

B81

22. jul 2007
37.670
10.954
113
Ta avto Jedini ne bo všeč...čeprav je verjetno najboljša izbira.
Ja tu pa bi mogoče prav prišel kak '03 mondeo z 1.8 125KM motorjem, niti ne rabiš karavana, ker ima velik kuferam.......(sam bi vzel ono Primero)

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
primere so drazje skor od pasatov dizel. od kje te cene?
dve leti nazaj sem dal bencinarja mondeota za 1500..letnik 98. danes dve leti pozneje bi mojstri za primere, sicer 02 letnik 5k..pa to ni vredno vec kot 1,5.. dejte bit mal realni. 8 let star avto!!!! pa to je na nivoju cene bmw, audija mam cenej, mercedesov..alo..primera...

un subaru je ok, sam je tudi s ceno preteral. dam se 7 zraven, pa mam 07 letnik 30 z vso opremo..ampak ne rabim, spusil bi pa manj.

a6 je tudi meni zanimiv. mam enga se na plin za 4do 5 k. in 4 krat 4..bi bila dobra opcija

a8, s8 sem gledal. se bojim nakupa iz vidika navadnega rednega vzdrzevanja. in se spet vprasam a jedina za v vrtec, zdej sem ugotovu, da samo opoldne, ka rnanese 10 do 15 km na delovni dan, res rabi tako ladjo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
Hehe, bojiš se vzdrževanja pri a8, potem pa to kantico daš zraven.
Sicer pa, verjetno bi šlo v obeh primerih, edino pri odprti strehi bi bilo dobro, da jima motoristično čelado napopaš, ker sicer bosta zobala muhe in mušice. Po drugi strani pa jima potem sladkarij ne bi bilo potrebno dajat.
Resno pa: zadaj je precej vetrovno, kar pomeni kmalu vsaj prehlad, če ne kaj hujšega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
hočeš rečt, da se američana vzdržuje cca isto kot a8. sicer je a8 hudo prevelik, ampak ok. bolj sede a6, če bo pa sma jedina šofirala pa tudi a4.

pri zaprti z mulci v vrtec, pri odprti ma midva kdaj kam pozirat

tole me ubija

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jao.

Jzt sem vmes že dva avta prodala/zamenjala, ko ti še enega nisi skupaj spravil.

Priznaj si, da si ves presran, da ne upaš in ne znaš pogledat avta, da pojma nimaš in te je strah da se boš nasral. Alter "znalci" pa itak vlečejo vsak v svojo stran.
Dobil si že ogromno nasvetov in še zmeraj tumbaš po svoje.
bonk.gif

Neodločen tip
13.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
verjamem, da si tudi dva tiča zamenjala, jaz mam pa še vedno istega.
no...mogoče pa le nisi..ker si tok..prepametna.

če pa se mal ustaviš in s to tvojo zarukano glavo razmisliš, boš ugotovila, da se sploh ne ve kaj s ekupuje, kje je šele ugotavljanje a je vse ok.
in dileme so od a4 do s8, od 1,2 bencin do 50 bencin..od bencic do dizel, od karvaan do kabrio..

sam to verjamem, d aje zate že zdavnaj prevelika matrika opcij in ti pač ne gre. greš in odločno kupiš avto, k ga pol prodaš.

zdej pa..al si butasta in nikakor ne najdeš kar ti paše, ali si pa poleg vseh superlativov navadna prperodajalka. upam, želim ti, da boš preprodajala samo jeklene konjičke in ne sprejemala mesene tičke

zdej pa ****** v tri pizde materne iz te teme, k te nben ni nič vprašal in si andležna.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V cabrio pri zaprti strehi zadaj ne spraviš otroškega sedeža, vsaj v mojega ne, ker je "odprtina" res ozka, tudi pri zvrnjenem sedežu, pa še zadnja klop je precej daleč zadaj. Prostora res ni malo, ampak dostop je omejen.

Za kak drug model ne vem, ampak verjamem, da ni dosti drugače, če ti pa že uspe pa to pomeni ogromno telovadbe.

Poleg tega mora imeti jedina močne noge in dobro razvite trebušne mišice, ko bo otroke jemala iz zadnjih sedežev ven. Govorim v primeru, da se odločita za cabrio.