Tečaj za varno delo z motorno žago

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Torej, obstajajo:

-1. dnevni tečaj za 50€
-2. dnevni tečaj za 110€
-3.dnevni tečaj za 150€

V čem je razlika, razen v obsegu in ceni?

Zanima me s stališča povprečnega uporabnika ali drugače, imajo v primeru poškodbe in uveljavljanju odškodnine pri zavarovalnici vsi enako težo?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Z mojega vidika je 1. dnevni tečaj za tiste, ki že imajo izkušnje z motorko in že nekaj vedo delat nimajo pa potrdila. Torej imajo enodnevni tečaj obnovijo osnove in je to to.

2 in 3 pa ne vidim poante ker ne verjamem da se bodo toliko več naučili
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Kaj ne?? v 2 in 3 se bodo naučil, da se niso velik naučil, ker kot začetniki tri dni motorke že ne bodo držali v rokah. Eno je tri dni teoretike, drugo tri dni motorke. Če se pa samo teoretiko učijo.... potem pa...... naj si vsak po voje misli

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Velja za motorko in druge dejavnosti: naredi kar znaš in si 100%, če nisi prepričan pusti pri miru in dobi nekoga ki zna. Pa opravljen tečaj gor ali dol.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
in kako bi se po tvoji logiki potem sploh kdaj kaj novega naučil??
confused-1.gif
Upam da ločiš med "učiti se" in "učiti se na svojih napakah" - posledično mogoče tudi "nikoli se naučiti ker biti pomečkan od bukve"......

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
confused-1.gif
Mogoče nisem ravno poudaril, da je govora o smrtno nevarnem početju, to bi pričakoval da je razumljivo (je v kontekstu teme).
Drugo je, če si nevešč naprimer brisanja lastne riti in se pač želiš naučit. Tukaj lahko poizkušaš, ni hudič da ne bo enkrat ratalo, parkrat se utegne malo zanohtat potem pa gre....

igi

Guru
13. okt 2007
5.644
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
confused-1.gif
Mogoče nisem ravno poudaril, da je govora o smrtno nevarnem početju, to bi pričakoval da je razumljivo (je v kontekstu teme).
Drugo je, če si nevešč naprimer brisanja lastne riti in se pač želiš naučit. Tukaj lahko poizkušaš, ni hudič da ne bo enkrat ratalo, parkrat se utegne malo zanohtat potem pa gre....

Vožnja z motorjem je smrtno nevarna in rabiš koliko ur za izpit?

Menjava žarnice je smrtno nevarna. Koliko časa traja tečaj?

Za delo na višini smo imeli tečaj en dopoldam. Teorijo in je to to. Je smrtno nevarno?

VSE stvari so lahko nevarne, ampak če tako razmišljaš si še kruha ne boš sam odrezal brez 3tedenskega tečaja. In kaj? po tem boš varen? Kr ne vse je potem odvisno od tebe samega, koliko si "pameten" in nekaj od sreče.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pišem zato, ker sme šel na tečaj za motorko. Mal praktičnega dela in mal teorije in je to to.
Ni problem it kaj razžagat ali podrt kako drevo (z opravljenim tečajem ali brez). Ne grem pa reševat napetih ali napol podrtih dreves od žledoloma.

igi

Guru
13. okt 2007
5.644
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Pišem zato, ker sme šel na tečaj za motorko. Mal praktičnega dela in mal teorije in je to to.
Ni problem it kaj razžagat ali podrt kako drevo (z opravljenim tečajem ali brez). Ne grem pa reševat napetih ali napol podrtih dreves od žledoloma.

bil sem na tečaju za delo na višini. Teorija in slikce.

Kaj naj sedaj rečem, da ne grem klime montirat na 4 metre višine? Hebat ga... nekako se je treba naučit. Do sedaj sem imel srečo in se mi je izšlo. Na tečaju so me pa naučili zelo malo uporabnega. Vse v smeri kako bi naj bilo. Ampak v praksi je vse drugače in druga kot da se sam naučiš na primerih žal ni.