Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Mi pa ne potegne zakaj ravno 80 evrov ? Ta kartica če nima kritja je itak avtorizacija zavrne ? Ni to kreditna kartica. In kdaj pričakujem popravek zneska. ? Hvala.lp
Ko potegnes kartico, avtomat ne ve, koliko imas ti sredstev na racunu... Dobi samo po podatek o tem, ali je kartica veljavna... In zato ti rezervira maximalni znesek, ki ga lahko natocis z enim placilom ... Rezervacija pri nekaterih bankah sploh ni vidna... pri drugih pa dviguje prah ter povzroca paniko, ker ocitno ni napisano, da gre le za rezervacijo ...
Ne gre za paniko... Ko jaz pogledam v spletni banki imam razpoložljivo stanje zmanjšano za 80 evrov. In res na takšen način še nisem tankal ,kako naj jaz sedaj vem da gre tu za nekakšno rezervacijo ? In verjamem da nisem edini ki se je začudil ko je zagledal na računu minus osemdeset evrov.
Če sem iskren sem še vedno malo v dvomih dokler ne vidim pravega zneska.Nisem poznavalec teh bančnih tokov ,a verjetno se da tudi to nekako drugače rešiti...
Zakaj pa lahko kjerkoli v tujini s taisto kartico plačaš točen znesek nakupa ? Vem da so tam blagajniki. Je pa čudno ,če ima nekdo recimo 60 evrov na računu , želi tankati za 30 evrov pa ne gre ,ker nima dovolj za rezervacijo 80 evrov ??
Pa da ne skrenemo iz bistva. Zanimalo me je, kaj se zgodi z razliko do 80 evrov. Večina mi je pojasnila da bo vrnjeno na račun. To je važno. Ker ravno 40 evrov jim pa res nebi šenkal...
lp