tankanje na tankavtomatu z kartico

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Ali mi lahko kdo pomaga, kako poteka tankanje na avtomatu in placilo z kartico. Namrec se nikoli nisem tako natankal, pa me zanima kako poteka?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Imaš celoten postopek glasovno voden. Na začetku izbereš jezik, nato način plačila(kartica, gotovina, moneta) ter želen maksimalni znesek točenja. Vstaviš kartico in vpišeš vpin. Pove ti, da zdaj lahko začneš točiti gorivo. Če boš natankal manj kot si na začetku izbral, ti bo samo to količino trgalo iz kartice. Če plačaš v gotovini, dobiš nazaj povrnjen bon.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Na Nizozemskem sem bil v Rotterdamu presenečen nad vodenjem v slovenskem jeziku.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Enako sem bil na slovenski Hoferjevi črpalki presenečen nad vodenjem v nemškem jeziku
bonk.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Vidiš v Švici se pa ti vsi POS terminali v Slovenščini zahvaljujejo

semnov

Pripravnik
19. feb 2009
192
17
18
Sam imam izkušnje iz nemčije in Avstrije, običajno je nastavljen jezik angleščina. Moti me samo to, ko želiš potrdilo, ti ga ne izpiše. Prav tako nekateri servisi ne vzamejo evrokard, ti napiše napaka v komunikaciji. tudi pri pultu, nekateri benscinski servisi imajo vedno napako v komunikaciji. Kar pomeni, da nočejo kartice, samo ne povedo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Ne samo to - pred nekaj leti so me oglobili policisti v Švici in je tip pri POS terminalu nastavil Slovenščino
aplauz.gif

POS terminal se ponavadi sam nastavi, glede na to, katero kartico vtaknes ...
smile-1.gif
Ce pac ima ta jezik na voljo... V stacunah C&A v Celovcu vem, da je recimo na POS terminalu vse v slovenscini ... Pa na Hoferjevi crpalki v Celovcu tudi ...