Tamala je mela rojstni dan...

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
No, pa je leto na okoli, tamala je upihnila drugo svečko, pa smo na njeno zdravje popili kakšen glaž, pa pojedli malo... Ker svinja ni pretirano zdrava, pa Dentex je že v letih, ko se kak holesterol lahko kje pojavi smo rekli, da bomo imeli dan zdrave prehrane:) Prasca ne, torej... kravo.

Še skrivnost pečenja krave - rostbeef in flori morata biti dobro uležana, potem pa direkt na roštilj. Bog ne daj solit prej ali pa kaj drugega stresat gor. Nič. Nula. Zero. Nada. Floriji se pečejo po metodi 4-3-2-1, rostbifki pa bi se 3-2, če bi jih jedli desci:) Za babnice pa smo jih prepekli:) Ravno tako 4-3-2-1.

Babam smo spekli malo rostbifa, mulcom kako hrenovko...
Za%20babnice.jpg

Desci, kot se spodobi pa smo nekej s kostjo poglodali. Pred obdelavo je zgledalo takole:
Pred%20obdelavo.jpg

Ko sem zabrisal na roštilj takole ....
floriji.jpg

Na talarju takole:
frori.jpg

Potem pa smo potamanili še protfan tiramisuja, ki ga je sproduciral Dentex, zato bo on povedal kako ga je naredil...
Tiramisu.jpg

Na koncu pa sem potrgal še meto, ki je lepo pognala na balkonu...
mojito.jpg

Pol pa še Hennesy in Cohiba, zdej pa grem spat:)

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

mojito.jpg

eno vprašanje.....s čim vse mešate meto?
Mam namen mati omenit, da naj posadi...pa me zanima kakšen recept, da bo o.k.? sem lansko leto kakšne pol dne namakal v vodi + limona, pa ni kaj dosti arome spustilo.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Evrokratov, nč se ne boj, kot je cbb povedu za otroke smo lepo poskrbel.
smile-1.gif

Crkovine ni blo preveč, vsak flori je meu sam 80 dek, rostbeefki pa po 30.
Tko, da res lohk verjameš, da je mela ta mala rojstni dan.

Kar se pa same hrane tiče je blo pa odlično.

lp D

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Blagor vam pr nas pa je "naša" mela RD in nas je povabla k Danilot - ampak jaz bi zamenu z vami povejta če prevzamete organizacijo za naslednje leto ;-)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:

mojito.jpg

eno vprašanje.....s čim vse mešate meto?
Mam namen mati omenit, da naj posadi...pa me zanima kakšen recept, da bo o.k.? sem lansko leto kakšne pol dne namakal v vodi + limona, pa ni kaj dosti arome spustilo.

to so mojitoni, meta je za v cocktail, ne da bi ti zdaj vodo z okusom mete pil
smile-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Vse je stvar dogovora, sva zlo nezahtevna, poveš dovolj prej, da babe niso tečne pa je
smile-1.gif

Kar se organizacije tiče ni blema, vsaaj z mije strani ne, pomoje cbb pa tud nau reku ne, če si nas pripravljen prenašat.

lp D

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
V času, se pravi sezona, je zadeva hitro minljiva, da se dobit, vendar je povpraševanje večje kot je ponudba. Pozimi ni blema.
Meso za steake je zmeraj uležano

lp D