talno gretje

shift

Guru
20. jul 2007
9.897
2.283
113
za šankom
https://www.ebay.co.uk/itm/Flo...yFBbh6un0tY693w

https://www.merkur.si/ogrevanj...preproga-0-5x2m

lahko kdo, ki se spozna na zadevo razloži v čem je fora da v merkurju stane 1m2 malo manj kot v UK 15m2
confused-1.gif

ali pa tole na mimovrste
https://www.mimovrste.com/taln...creen-termostat

je zadeva iz ebaya dejansko tako zanič?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
razlika, ki jo jaz opazim je v garanciji, in to velika. 12 let in 2 leti

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ti v času garancije tudi krijejo stroške razbijanja in ponovne vgradnje skupaj s stroškom novih talnih oblog?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ti v času garancije tudi krijejo stroške razbijanja in ponovne vgradnje skupaj s stroškom novih talnih oblog?

če crkne talno brez da sem ga sam fizično precvikal, bi mi po moje mogli zamenjat in plačat novo keramiko, za teh 12 let

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
mah, talno z ebaya se mi zdi malo...hmmm.
Če se res kaj zjebe ko maš vse končano - položeno, je reklamacijo po moje težko izpeljat.

Se spomnim reklamacij z Geberit- nikoli problema, KolpaSan tudi ne, medtem ko je reklamacija Hatria sanitarne keramike včasih trajala 4 mesece.
V najslabšem primeru se sprijazniš, da nimaš več talnega, pa je.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Pomoje se sprijazniš. Ali pa daš v petletni plan obnovo kopalnice...

Kar me bolj čudi so primeri, ko si folk da v celo hišo (novogradnjo!) električno talno. Ko sem prvič videl projekt sem si mislil... nee.... resno? ampak očitno se dela. Čeprav je voda dražja, če kje poči imaš vsaj šanso najt po mokrem fleku, pri elektriki boš pa kaj, metal ven 20m2 parketa?

lp

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Se spomnim reklamacij z Geberit- nikoli problema,
No, jaz sem imel kar orenk problem z reklamacijo Geberita, konkretno z njihovim pod-ometnim kotličkom.
Kupljeno v Sloveniji.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Pomoje se sprijazniš. Ali pa daš v petletni plan obnovo kopalnice...

Kar me bolj čudi so primeri, ko si folk da v celo hišo (novogradnjo!) električno talno. Ko sem prvič videl projekt sem si mislil... nee.... resno? ampak očitno se dela. Čeprav je voda dražja, če kje poči imaš vsaj šanso najt po mokrem fleku, pri elektriki boš pa kaj, metal ven 20m2 parketa?

lp

Zakaj? Večino novogradenj se dela s talnim gretjem v povezavi z nizkotemperaturno toplotno črpalko. Pojdi enkrat pogledat v tako hišo pozimi, tla ravno prav topla, temperatura konstantna-milina proti radiatorjem. In talno gretje po celi hiši je malo drugačno od toplotne preproge v kopalnici, o kateri teče tema.
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.621
113
citiral si odiseja, ki je rekel, da mu ni jasno, zakaj folk daje v celo bajto ELEKTRIČNO talno.

p.s.
pa vendar je govora o električnem ves čas. kaj ti prodajaš sedaj?

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Jest prodajam eno kvalitetno italjansko robo po dobri ceni. PM.
nekako mi beseda "italjansko" in "kvalitetno" ne gre skupaj. Al....
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če kupiš z e-baja, ki ima "samo" dve leti garancije, se po peteku dveh let nimaš več kaj sekirati okol garancije, če spusti vodo. V Merkurjevem primeru, se pa 12 let treseš, če bi priznal garancijo.
evil.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Mah, zmeden sem danes..

@lanos: Imit je tudi hudičevo slab, ker je makaronarski in prvič slišiš zanj.
evil.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Citat:
Uporabnik zino pravi:
razlika, ki jo jaz opazim je v garanciji, in to velika. 12 let in 2 leti

Osebno še nisem slišal, da bi komu crnkila preproga bilokaterega proizvajalca, če je vgrajeno tako kot treba. Prej boš kopalnico prenavljal. Če pa bo, bo strošek preproge še najmanjši problem. Razbijanje, istih ploščic ne boš več dobil..
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Imel električno talno v bivšem sanovanju. 10m2 v kopalnici, po celotni površini, tudi v tušu in WC-ju. Kupil takrat v Bauhausu, firme več ne vem. Zadeva dela že 10 let BP, tudi senzor temperature (še) ni crknil, je pa vgrajen v cevko, tako da se ga da potegniti ven in zamenjati.

El. talno je bilo nujno zaradi višine, saj ni bilo prostora za vodno talno (višina stropa).