talno gretje pod keramično tuš kadjo

mobiplavcek

Zelenc'
19. mar 2010
24
0
1
Na novo bom urejal kopalnico. V nove tlake bom dal talno gretje, rad bi, da je tudi pod keramično tuš kadjo gretje, da je bi bila lepo topla, ko stopiš nanjo.
Zanima me, ali je to praksa, se tako dela v teh časih, al je to moja zgrešena ideja?
Je lahko kakšen riziko zaradi tega (temperaturna nihanja - raztezanje)?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
nihanja ne bo, saj je ne boš grel na 200 ? par stopinj gor ali dol. Ideja je dobra, jaz bom naredil podobno

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Jaz imam talno po celi hiši in tudi v tuš kabini - no je kar estih nagnjen v sifon, na tleh položen protidrsni mozaik. Prav fajn, pa še noge ni treba dvigovat v kabino.
Edino kar manjka je za kopalnice lasten tokokrog ogrevanja - da bi lahko delal z višjo temperaturo kot ostala hiša.
Občutek fenomenalen, ker so tla topla - ko stopim izpod tuša kjer ni talnega gretja so ploščice ledene, potem pa zadeve rešujejo z raznimi tepihi (vlaga) ali z lesenimi podesti.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi midva imava talno povsod, tudi pod tušem, na enak način kot @Borca.

zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Itak da je talno povsod tam kjer je estrih. Torej tudi pod tušem kakor pod tv.jem, kavčom in fikusom
wink-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.036
3.710
113
Jaz ga imam povsod razen pod tuš kadjo (problem z višino) in pod predvidenimi elementi v kuhinji (problem z dolžino cevi. Je ostal zgolj kakšen meter 100 M koluta).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem tudi to razmišljal o električnem ogrevanju pod tušem, pa se potem nisem odločil. In kot vidim, čisto prav. Ko je keramika suha (torej pred tuširanjem), ne zebe v noge, ko pa odpreš tuš s toplo vodo, pa voda tako ali tako takoj zadostno ogreje ploščice in med tuširanjem nikakor ne zebe. Ko pa stopiš ven, je hladneje, ampak zato imam raje tepih, ne pa da vsakič prižigam gretje ko stopim bos v kopalnico (kar je pogosto, ker doma ne nosim štumfov).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
jaz ga imam tudi pod tušem, pod kadjo pa ne, ker se mi je zdelo nesmiselno, na kocu pa je še odtok tako speljan, da bi bilo res brez veze...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
jaz ga imam tudi pod tušem, pod kadjo pa ne, ker se mi je zdelo nesmiselno, na kocu pa je še odtok tako speljan, da bi bilo res brez veze...

Smisel je v enakomerno ogretem estrihu in posledično odsotnosti morebitnih temperaturnih napetosti v materialu; ne v ogrevanju kadi. Tistih nekaj metrov cevi ni tako premoženje

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
točno tako, plus da je point talnega gretja v tem da je estrih kot tak grelno telo in je s tega vidika idealno da je v vseh sobah povsod pod estrihom (seveda če je le izvedljivo) ker imaš na tak način v vseh prostorih enakomerno velika grelna telesa - v primeru male kopalnice in da imaš še npr. banjo pod katero ne daš talnega, se ti lahko zgodi, da bo kopalnica kot taka hladnejša od ostalih prostorov a običajno imamo raje kako stopinjo več.

Je pa res, da je stranski produkt talnega gretja, da te ne zebe v tace
wink-1.gif
(kar se običajno obrne in je 'toplota tal' tista o kateri se razpravlja in nato bereš vprašanja ...ali je smiselno talno pod kuhinjskimi omaricami kjer itak nima kaj greti...)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Sam tle ste ga pa nekateri res malo zabluzili, normalno da je talno povsod, sej je tus kabine 1m2 ali banje 2m2 v katero spravite 3 m cevi katera stane 1eur tm

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Sam tle ste ga pa nekateri res malo zabluzili, normalno da je talno povsod, sej je tus kabine 1m2 ali banje 2m2 v katero spravite 3 m cevi katera stane 1eur tm

No pri nama ni tako... Pa ne zato ker je cev predraga, ampak smo tam kjer je banja malo znižali tlak, da je nižja... Drugje je pa povsod:)

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.589
8
38
je mogoče že kdo kupoval električne kite za talno gretje preko ebaya?
malo gledam in dobim 4m2 za ceno 1,2m2 pri nas
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
S kolegom bova šla v šoping v DE, Buderusov sistem, je vsaj 50% cenejši kot pri nas. kvadratni meter te pride med 7 do 9 €, pri nas pa pod 14 težko