talno gretje in menopavza

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.130
1.085
113
Torej v menopavzi imajo ženske valunge, jim je malo vroče, malo hladno. Na 10 minut.
Zdaj odprem radiatorje, peč na max, pa je v nekaj minutah toplo. Potem odpre okno, pa se ohladi.

Kako pa to rešujete pri talnem gretju?
Ker če ji rečem "da bom krivuljo ogrevanja spremenil pa naj počaka 12 ur" me bo postavila pred vrata.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Ona naj se primerno obleče/sleče. Kdo bo pa to prenašal, te spremembe na 10 minut. Edina druga alternativa je, da gre nekdo ven.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Torej v menopavzi imajo ženske valunge, jim je malo vroče, malo hladno. Na 10 minut.
Zdaj odprem radiatorje, peč na max, pa je v nekaj minutah toplo. Potem odpre okno, pa se ohladi.

Ker če ji rečem "da bom krivuljo ogrevanja spremenil pa naj počaka 12 ur" me bo postavila pred vrata.
ti njej krivuljo prestavi ,pa bo .

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
glede na leto v podpisu, kolko je tvoja žena stara? Ker se mi zdi nekam hitro, razen če je fajn starejša :)

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.440
2.591
113

Sedaj ne dobiš nove druge žene. Prej bi mislil na probleme in zamenjal.
Danes pač potrpi.
Če se pa spozna na 'krivuljo ogrevanja' se pa pogovori. Uspeh 100% zagotovljen. Bo videla, da si ji v tej temi enakovreden.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Rešitev, razen medicinske intervencije (a niso neki dodatki in umetni hormoni, ki malo olajšajo stanje?), je večplastno oblačenje. Ko ji rata vroče, se sleče v majico s kratkimi rokavi/brez rokavov in/ali se gre preluftat na balkon. Ko se shladi, si da gor majico z dolgimi rokavi in hoodie čez. Sorry, tako pač je, vse ostalo ne bo dovolj hitro za njene potrebe in je poleg tega totalna neumnost z vidika porabe denarja, porabe energije, ekologije, itd.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ko ji zakuha jo pošlješ na balkon, potem imaš nekaj časa mir, ker se mora segret in pade v sekvenco, ko jo tako ali tako zebe (prdevidevam..izkušenj nimam).

Ona ima meno, poskušaj ji obrazložiti (seveda ko bo v pravem trnutku..ne kar na prvo žogo (bošpredvrati.press)) da bi bilo modro, da njena nihanja lovi z oblačenjem/slačenjem in ne na ravanš celotne družine in centralnega ogrevanja (uporabi maks. sijoči celofan, ko ji boš to razlagal)

• Haha
Reactions: mosseero in ales85