talne oznacbe - za prepoved

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Zdravo,

torej bloki imamo skupen vhod z rampo, katerega si delimo se z vrtcom.
Sedaj se pojavljata dve tezavi:
1) ker je vhod nekaj sirsi - so eni kar zaceli na eni strani parkirat in s tem otezujejo vhod
2) ljudje, ki prepeljejo otroke kr puscajo avte tako na cesti kot na vsakem prostem mestu kot tudi v koncni fazi pred rampo.
Vsakemu se seveda mudi in misli, sej samo parkiram za 2 minuti - tezava pa je, da je na dan 50 takih, ki za 2 minuti parkirajo

Kako najlazje izpeljat zadevo, da se situacija normalizira skladno s predpisi? Veliko krat je zaparkirano tako, da osebni avto tezko pride noter, nocem niti vedet kaj bi bilo, ce bi moral resilec ali gasilec nujno noter.
Zadeva je postala res neobvladljiva - vsakrsen nasvet je vec kot dobrodosel!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Po mojem bi morala biti za take stvari policija, da poduči ljudi, kako je potrebno parkirati. Verjetno narobe mislim.
Poslovni subjekt, ki izvaja dejavnost, kjer se pričakuje veliko strank v neki časovni enoti, bi moral imeti za izdajo uporabnega dovoljenja kot nujen pogoj tudi dovolj veliko parkirišče. Vrtec je gotovo taka dejavnost. Ne pa, da so pred desetletji od kolega, ki je doma odprl S.P. krovstvo zahtevali, da ima tri parkirišča za stranke, čeprav pri takem poslu podjetnik mora priti na objekt. Za vrtec pa tudi enako število mest.
Po mojem bi vrtec moral nekaj narediti na to temo. Ko sem še jaz vozil otroke v vrtec, so nas starše s plakati in tudi ustnimi opozorili opozarjali, kje je njihov del parkirišča, ki je bilo tudi dovolj veliko. Je pa bilo eno parkirišče nekoliko bližje, ampak namenjeno stanovalcem bloka. Ni bilo potrebno veliko truda, da so večino ljudi "prevzgojili", za ostale pa je pač policija.
Najbrž pa bi moralo biti z znakom označeno, da je prepovedano parkiranje in ustavljanje.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.428
5.703
113
poličeš redarstvo in rešeno. kaki tedn bojo hodli in bo mir.
Tak so pri nas rešli okoli vrtcov. 150m stran parking, sončke je blo pa treba pred vhod pripeljat in je bila cesta mimo vrtca komaj prevozna.
V parih obiskih je redarka tudi najbolj trde buče prevzgojila.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
Obrni se na občinski svet za preventivo in vzgojo in naj grejo preverit stanje in predlagajo rešitev glede oznak.

Če ste pa etažni lastniki tudi zemljišča in dovozne ceste pa upam, da to nimate nikjer označeno, drugače bodo hodili redarji samo na uro gledat...