T2 - televizija

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Odločam se za naročilo T2- televizije. Pred časom sem nekje zasledil, da storitev ni ravno delovala dobro.
Prosim za vaše izkušnje s TV. Slabosti, prednosti... Predvsem me zanimajo slabosti (zamrzovanje slike...)
Hvala

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pri nas doma imamo že par mesecev... Zadevo lahko samo pohvalim...
wink-1.gif

Pa da argumentiram svojo izjavo... Všeč mi je raznolikost in številčnost programov. Vendar se med programi ne izgubiš, saj imaš enostaven meni v katerem pobrskaš po zvrsteh (športni, dokumentarni,...) oz. jeziku (slovenski, angleški, nemški,...) ... Tako da po pravici povem, ne znam več na pamet kje je kak program, kot sem včasih za cca. 40 programov... Enostavno mi ni treba. Enako velja za radijske programe, ki jih lahko poslušaš preko TVja... Imaš celo možnost nastavitve 4.ih profilov, v katerem ima lahko vsak svoj vrstni red programov (ata, mama, brat,...). O zmrzovanju slike pri nas ni ne duha ne sluha... Moti me le to, da imamo preslab signal za teletext, ker sedaj na trenutke vmes manjkajo cele vrstice. Pojavlja se pa na trenutke to, da ni odziva (kot da je crknilo vse skup), ampak izklopmo za 5 minut, pa pol normalno dela vse skup. Pojavi se cca. 1x tedensko, pa še to samo na enem TVju, drugi dela brezhibno. Pa še to so nam na T2ju rekl, da če se bo še pojavljalo, da bodo brez problema zamenjal. Mogoče me je na začetku malo motilo to, da med preklaplanjem med programi čakaš cca. dobro sekundo, da ti "naloži", ker sem bil včasih navajen hitrega preklapljanja... Ampak, zdej tako po meniju pobrskam, pa je... Imaš pa sedaj tudi opcijo, da v meniju naročiš ogled novejšega filma, pa neko malenkost plačaš... Ampak tega še nismo sprobal...

Mogoče še kako vprašanje?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Hvala za izčrpen odgovor.

Kolikor vidim se ti vseeno pojavlja problem "zamrznitve"
frown-1.gif
. Kakšna pa je kaj kakovost slike? A je to kot digitalni signal?(to pomeni brez motenj in "100% čista slika) ?

P.S.

A si ob naročilu TV + internet kakorkoli časovno pogodbeno vezan?

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Kakovost slike? Hmmm... Tle sm pa antitalent...
grin1.gif
Men je slika dobra... Je boljša kot včasih na kabelski... Vem pa da so bili na začetku eni trije programi z malo slabšo kvaliteto... Ampak so bili tudi eni levi programi, ki jih nikoli nisem gledal... Se spomnim takoj na začetku, da sem opazil razliko (pozitivno), ampak zdej sem že malo pozabil...

Lahko prideš pogledat, če si iz Kranskega konca...

Zaenkrat mamo samo 2x TV doma... Brez kakršnekoli vezave... Zdej pa razmišljamo še o internetu pa telefoniji...

Jozek

Pripravnik
23. avg 2007
110
0
16
Nobene vezave, nobenih stroškov priklopa, stroškov odklopa... Priporočam-slika je neverjetna-boljša kot na kablu.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Yogi pravi:
Moti me le to, da imamo preslab signal za teletext, ker sedaj na trenutke vmes manjkajo cele vrstice.

Razlog za to ni preslab signal, temveč bug v amino STBjih in njihovo kompatibilnostjo s T2jevim sistemom. Kolikor vem pa že obstaja novi firmware, ki to reši, a ne vem, če je že na voljo T2jevim uporabnikom...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik Jozek pravi:
Nobene vezave, nobenih stroškov priklopa, stroškov odklopa... Priporočam-slika je neverjetna-boljša kot na kablu.
Torej se naročim in če mi zadeva ni všeč, se čez 2 dni odjavim??
Torej je slika boljša kot na kabelski?

BOBI

Pripravnik
9. sep 2007
106
0
16
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Citat:
Uporabnik Jozek pravi:
Torej se naročim in če mi zadeva ni všeč, se čez 2 dni odjavim??
Torej je slika boljša kot na kabelski?

Vsekakor je boljša!
Sam imam doma LCD in T2 tv, prijatel pa isti tv in telemachovo kabelsko. Razlika v kvaliteti je velika v korist T2.

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Še moje mnenje. Slika je boljše kvalitete. Ampak le takrat ko dela. V glavnem, imam same probleme s televizijo. Nonstop mi freeza, kocke dobivam na, odvisno, enkrat na 15 min, včasih pa na 5 sec. Klical že 5x, zdaj so se me rešili, ker naj bi imel predolg telefonski kabel do modema (ene 12m ga je). Naj bi kupil utp kabel. Ravno zdaj pa se že 3 ure je..m, ker sploh nimam signala nobenega. Telefon 05900002 (servis) je nedosegljiv oz. zaseden že ves ta čas (3ure!!). Ves ta cirkus (brez signala) pa se mi je zgodil že 3x od junija, kar sem njihov naročnik. Za popenit.
frown-1.gif

Poleg tega imam teletext brez črne podlage, tko da skorajda nič ne vidim. Moti pa me še, da je preveč programov in jih ne morem iz programske liste brisat, ker res ne potrebujem 145 programov od tega več kot pol brezveze. (Dobro, to zadnje je bolj kot ne, le brezvezna želja
smirk-1.gif
)

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Samo to je baje res, da mora biti v hiši čimmanjša razdalja med modemom in stb-jem (oz. TVjem) - do 3m. drugače moraš dodat nek ojačevalec, sej ti povejo na informacijah. Koliko pa imaš razdalje od centrale do hiše?

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Pri nas je sliko zamrzovala, če je bila vklopljena več kot 1 televizija. Tako, da če imaš v hiši/stanovanju samo eno televizijo se definitivno splača, drugače pa kar dobro razmisli. Slika pa sploh ni primerljiva s kabelsko.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
krucefiks ja, en teden mam optiko, pa še ni 2 uri skup delalo brez prekinitve. Dans pa itak crknlo za več kot 8 ur.

na informacijah pa zablokiran telefon.
Pa ravno takrat ko net najbolj rabim.
frown-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Samo to je baje res, da mora biti v hiši čimmanjša razdalja med modemom in stb-jem (oz. TVjem) - do 3m. drugače moraš dodat nek ojačevalec, sej ti povejo na informacijah. Koliko pa imaš razdalje od centrale do hiše?

...s poudarkom na baje...

Doma imajo ta stari 20 m kabla med modemom in STB-jem na 2. TV-ju. Kocke se vseeno opazi le redko.

Sicer gre za SiOL TV, vendar to ne igra vloge, ker govorimo o povezavi modem <--> STB. V klicnem centru TS sicer trdijo, da je max. 10m za normalno delovanje....očitno pa je možno tudi več.

Se strinjam, da je vseeno bolje imeti krajšo kot daljšo povezavo....vendar max. 3 metri je pa malo pretirana.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Sej ni rečeno, da bo pri vsakem prihajalo do teh težav. Odvisno je od večih dejavnikov.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Če ima kdo težave, mi lahko vedno pošlje svojo številko priključka na Zasebna in probam pomagati, da se napaka odpravi. Pomagam vsakomur (tudi tistim, ki so upravičeno ali neupravičeno kritični do T-2), podatki pa ostanejo tajni na forumu in sicer.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

...s poudarkom na baje...

Doma imajo ta stari 20 m kabla med modemom in STB-jem na 2. TV-ju. Kocke se vseeno opazi le redko.

Sicer gre za SiOL TV, vendar to ne igra vloge, ker govorimo o povezavi modem <--> STB. V klicnem centru TS sicer trdijo, da je max. 10m za normalno delovanje....očitno pa je možno tudi več.

Se strinjam, da je vseeno bolje imeti krajšo kot daljšo povezavo....vendar max. 3 metri je pa malo pretirana.

Sam imam doma tudi zagotovo več kot 10 m UTP kabla med modemom in STBjem, pa vse dela b.p. Sem pa na optiki v Kr in sem zaenkrat zadovoljen. Vsak čas bo eno leto, kar sem priklopljen in do sedaj še nisem imel slabih izkušenj...

Nazadnje urejeno:

Jozek

Pripravnik
23. avg 2007
110
0
16
A UTP kabel je treba dat tudi od telefonske centrale do mojega modema? K zdej mamo pomoje navadenb kabl na podstrešju potegnjen od centrale do modema.