Jaz sem spet v Sydneyu. Po mestu je najhitreje z avtobusom. OPAL kartica je sicer šele v uvajanju (podobno kot Oyster ali Urbana), vendar velja samo na redkih progah. Jaz si kupim »prepaid« MyBusLink karto za 10 voženj (je pa res, da moraš pogledat čez koliko con se boš peljal). Za vse cone stane 38 dolarjev. Z letališča greš ponavadi kar z vlakom, ki stane 17 dolarjev do postaje Wynyard v CBD, ki je nakako vozlišče avtobusne mreže. Seveda odvisno do katerega hotela želiš prit. V nedeljo pa vlak z letališča ni vozil, je bil pa kot uteha organiziran
brezplačni avtobusni prevoz, vendar samo do Centralne postaje.
NSW Transport - plan your trip zelo pomaga. Imajo tudi Android aplikacijo.
Free WiFi hotspotov je malo. Bari sicer ponujajo za svoje stranke. V vseh hotelih je plačljiv. V trenutnem so sploh zlatarji, kjer želijo za 15 minut uporabe cel dolar.
Kaj pogledat. Obvezno peš čez Sydney harbour bridge, v Operi se tudi stalno kaj dogaja (niso samo koncerti, prejšnjič je recimo Discovery channel imel prireditev Live). Vrvež, mornariški muzej (pa največji IMAX kino na svetu) pa imaš v Darling harbour. Če pa želiš relativen mir, pojdi v Kraljevi botanični vrt (JV od Opere).
Trenutno je vreme zelo lepo , čeprav naj bi bili v poletju.
Hrana ni ravno poceni, nekako standardna tarifa za eno skromno kosilce med delom je 15 - 20 dolarjev. Liter jabolčnega soka je tudi 8 dolarjev.
PS. Pa nič ne smrdi po dizlu.
Večina mestne težke mehanizacije (avtobusi, smetarski kamioni, ...) gre na zemeljski plin. OK, če je kakšna ladja za križarjenje v Sydney Cove potem se tam že malo občuti dizlski smrad.