Switch oz. popiz... bom

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Prekleto sranje od sranja. Ne morm verjet da me tok jebe. Najprej kupim switch 8 porten in po enem letu crkne. Oziroma zadeva ni odpovedala ampak je začela zafrkavat. Sevedq grem v trgovino in kupim nov switch D-Link DGS-1008D (http://mojmikro.si/pod_lupo/strojna_oprema/d-link_dgs-1008d). Ta je kao ZELEN. No in seveda zadeva dela dva tedna pol se pa začne. Ta super zelen switch se kr naenkrat ugasne. Nič lučk, nič paketkov, kabel uštekan. Gledam in se čudim. Pol pa ga za foro izštekam iz elektrike in nazaj not. In zadeva se čudežno prižge. WTF?!?!?! in seveda se to zgodi dvakreat 24 urah. WTF?!?!?

Kaj narediti?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Odnesi nazaj in vzami pravi switch. Zgleda da zelen switch špara z energijo in se popolnoma izklopi, ko nekaj časa ni v uporabi (to mislim bolj v hecu kot zares).

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Meni sta skoraj sinhrono crknila VOOD 142 (od T-2) in en poceni D-link router po 2-3 letih brezhibnega delovanja. Med eno nevihto je začela nihati napetost (so se izklopile skoraj vse naprave v hiši) in je popadlo VOOD, med naslednjo nevihto (teden kasneje) pa router. VOOD se je od takrat naprej vklopil vsakič 50-tič, ko si ga vklopil v el. omrežje (ne vprašajte, kako sem to ugotovil
smile-1.gif

Šele prejšnji teden sta oba dokončno crknila. Izgleda, da so te naprave, ki naokoli pošiljajo pakete, precej občutljive in sposobne nadvse čudnih simptomov. Modemu, IP telefonu in vsem ostalim napravam, ki so bile med tistimi nihanji napetosti vklopljene, ni bilo nič.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
heh pri meni pa ravno obratno. to poletje so strele skurle še pa još po bajti (model, računalo, hdmi vhodi na tv, telefon, motor za garažna vrata,...) linksysov switch pa dela ko prvi dan, se ni dal motit
smile-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Mogoče so routerji in switchi občutljivi na prenizko napetost (to se je zgodilo pri nas), vse ostalo pa na previsoko.
smile-1.gif