Svinjska rebra

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.309
113
Kot sem napisal že v naslovu me zanimajo svinjska rebra.
Gledam razne YouTube recepte in povsod pripravljajo spare ribs ali baby back ribs, pa me zanima kakšna rebra konkretno so to? Če grem tukaj k mesarju naročim svinjska rebra in to je to. Mogoče še rebra s kožo in tukaj se moje poznavanje konča.
Torej, kakšna je razlika med temi rebri? Kaj moram naročiti pri mesarju, da bom dobil spare ribs ali baby back ribs?
Ker je tukaj kar nekaj majstrov, prosim da nekdo prižge luč na tem področju zame.

Lep večer
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.540
3.895
113
Ljubljana
hmpg.net
baby back ribs – zgornji del rebrc, ki vsebujejo več mesa
spare ribs – spodnji del rebrc, ki pa imajo manj mesa okoli kosti

ampak mesar ve.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Na nobenih pa ni tistega ogromnega kosa mesa in maščobe.
Spare so s trebušnega dela, kot napisano, baby s hrbtnega - in meso je bolj pusto.
Pa ne pozabvit (če mesar tega ne naredi) opne z notranje strani potegnit.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.309
113
Za opne vem, saj sem večkrat videl.
Me zanima, ali bi šel mesar sekat rebra, da bi mi prodal del z več mesa? Ostale mu bodo kosti z malo mesa in me prav zanima kdo jih bo kupil.
Mislim da v SLO ni te tradicije, navade.
Svinjska rebra in to je to.
Če pa ima kdo drugačne izkušnje, bi prosil za navodila, kako naročiti pri mesarju.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Pri Promes Lavrica dobiš spare ribse brez težav.
Klasična rebra je treba pa obrezat in pobrat dol potrebušino, pol pa sistem 3 2 1, 3 ure na dimu, dve uri v foliji in eno uro spet odvite. Ostanke zaviješ v rolade in narediš vrhunski pulled pork.
Ni pa finta pri nas v sekanju, ampak v tanjšanju, da se jim kao ni splačalo.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.197
113
www.adriamedia.si
Za opne vem, saj sem večkrat videl.
Me zanima, ali bi šel mesar sekat rebra, da bi mi prodal del z več mesa? Ostale mu bodo kosti z malo mesa in me prav zanima kdo jih bo kupil.
Mislim da v SLO ni te tradicije, navade.
Svinjska rebra in to je to.
Če pa ima kdo drugačne izkušnje, bi prosil za navodila, kako naročiti pri mesarju.
Jaz spare ribse naročim in to je to. No, v bistvu ima že pripravljene, jih dosti proda. Kaj naredi s tamesnatim delom (potrebušina) pa ne vem, nisem nikoli spraševal.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.417
2.581
113
Tale gurmanski oddelek bi moral prepovedat - ukuniti - zapret - zbrisat.
To je slabo za zdravje.
 

flybejba

Pripravnik
31. jan 2020
73
39
18
Pravi naslov bo francoski trgovec, če ga imaš v bližini. Ko je sezona peke, imajo vse kaj iščeš in več, preverjeno.
 

atomc

Pripravnik
3. sep 2007
39
1
8
Ali je mogoče na obali kaka mesarija, kjer vejo kaj so to spare ribs in baby back ribs