Svinjska pečenka

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Kako jo pripravljate ?
Kako začinite ?
shocked-1.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz delam samo jagnjetino. ponavad na krompirju, ali zelju. mal posolim, popopram. prelijem z olivnim oljem. in mal pustim stat.

za svinjo nisem specialist
 

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
jest sm samo z uno mešanco za svinjino posul pa dal za par ur v hladilnik aja pa mal olivnega olja.

Je bla pa ribica in je blo precej suho. Tud če sem jo najprej za ventilacijsko zakuru, pa pol počasi na nižji temperaturi pekel.

Aja sem pa čisti začetnik kar se kuhanja tiče. Tko da bo treba še dost kilometrine očitno...
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če nimaš pokrite, recimo v lončenem loncu za pečenke, potem jo moraš najprej popečt na plati, pa šele potem v pečico

najboljš je pa itak s posodami za pečenke
 

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Meso soliš, popraš, začiniš (česen, timijan, majaron, rožmarin), premažeš z gorčico, oljem, pustiš v marinadi. Pol pa v pokrito posodo, vanjo vliješ dobro rdeče vino in daš v pečico. Zraven pečen krompir ali restanc in dobiš mojo najljubšo jed.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
ne se hecat pa filat olivno olje na meso.... če mi pa kj obrne mi pa to. olivno je za mediteran, ribe, morske smradeže ipd., ne pa na meso.
drugače pa se bi naj pečena pripravljala samo z 4 začimbami: sol, poper, česen pa kumina (tak so mi rekli) ponavadi jo tudi zak sam nardim, s tem da v omaki v kateri se peče dodam malo zenfa, pol paradižnika, kako čebulo pa stisnjene stroke česan in to je to. v pečico (ne ventilatorsko ker izsuši) za kako uro, uro pa pol (odvisno od velikosti) na 180.
to je to
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jaz imam pa drugacen sistem...

Nic marinade na zacetku, ampak postavim v posodo za pect na stojalce, da je kaksen cm nad dnom (lahko tudi iz alu-folije naredis posteljico, ce nimas stojala, premazem z mesanico Jack Daniel's barbacue sauce, ketchup, zelisca in dodaten Jack, nalijem vino v posodo tolk, da se ne dotika pecenke, pokrijem, pa hop v pecico!

Cez kaksnih 45 minut pa odkrit, malo obrnit, da bo posvod enakomerno pecena, se parkrat premazat z omako, vtakni termometer, da vidis, ce je do konca pecena, in to je to
smile-1.gif