Sveže prepleskana stena - mastni madeži

Dragane

Zelenc'
17. jan 2010
5
2
3
Pozdravljeni,

očitno sem pri pleskanju naredil neko napako, saj se na steni zelo lahko poznajo vsakršni prstni odtisi in še posebej rahli dotiki z glavo. Če steno poskušam očistiti z mokro krpo, škodo samo povečam, saj se stena na tem delu iz mat spremeni v bleščečo.

Uporabljam temno rjavo barvo jupol gold. Pred tem sem na steno nanesel izravnalno maso, jo zgladil, pobrisal prah kolikor je bilo možno in nanesel emulzijo.

V merkurju so mi dejali, da se bo stena s to barvo lepo očistila. vendar ne samo da se ne sčisti, celo škoda nastane.

Zakaj se na steni tako lahko poznajo madeži? Zakaj se jih ne da odstraniti? Ali je ta barva mišljena kot mat ali bleščeča?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Še enkrat tam potegni, kjer je umazano in kjer si zasral da si že brisal in ni več mat. 10 min dela če imaš kaj viška. Jaz imam za te primere vedno nekaj viška, tako da me ni strah če tudi kaj delam.

Se mi je zadnjič pripetilo, ko sem barval, da sem naslednji dan po frišni steni celo turško kavo 3 dcl ponesreči gor zlil. Ja nič zbrisal kolikor se je dalo, vrgel emulzijo in še enkrat na istem mestu potegnil. 10 min dela.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
poslikaj, mogoče še celo posnemi in skupaj s vprašanjem pošlji na jupol;)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Kolikor vem naj bi bila gold pol pralna oz kar pralna brva. Torej nasj bi bila obstojna na nežno (!) čiščenje po možnosti z vlažno mikro krpo.

Zdaj a preveč drgneš ali pa z barvo nekaj ne štima...ker se ne bi smela kar tako odstranit.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Mogoče oglašujejo, da je pralna, kar pa vsekakor ni v takšni meri kot si večinoma predstavljamo. Je pa fajn, da dobro prekrivna in ne bledi, tako da sredi stene potegneš čez madež z valcnom, pa se ne bo nič ni videlo.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Jaz sem se enkrat z glavo dotaknil na steno pri kolegici na otvoritveni zurki. Poznal se je čudovit 5cm masten flek. Imela je neko vijolično steno. Flek je nato čez nekaj časa izginil (1-2 tedna)...

Nevem pa katero barvo ima. Je pa rekla da bo ziher prepleskala,ker to ni normalno..