Svetovni rekord

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Prevc 250m
aplauz.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
shocked-1.gif
Meni se je pa še zdelo čudno ker mi nikakor ni izgledalo da je šel 1,5m dlje...pa sem vsaj 5x videl danes tole...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.954
6.987
113
Tako je, pričakovalo se je, da bo norvežan postavil WR.

Tako, kot se bo v planici to pričakovalo od prevca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.954
6.987
113
veš kaj je blem...da bo prev skakal zadnji, moral bi nekje tam 10-ti, pol pa žirija skine zalet, da itak nihče drugi nima šanse več
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.954
6.987
113
Posebna privlačnost je tudi možnost postavitve svetovnega rekorda, vendar so za to potrebne sanjske razmere in prava sinergija med letalcem in letalnico. Kot meni Gros, so Norvežani v nedeljo naredili vse za rekord (251,5 m), za kar so žrtvovali tudi lepo tekmo, tega pa v Planici ne nameravajo početi. "Moja strategija ni, da bi v Planici potekal nek boj za rekord. Rekord se lahko zgodi, prostora zanj pa je zelo malo," je dejal Gros in pojasnil, da so kulmska, vikersundska in planiška letalnica grajene po enakih proporcih in da več od 252 metrov na njih skorajda ni mogoče skočiti in obstati na nogah.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Posebna privlačnost je tudi možnost postavitve svetovnega rekorda, vendar so za to potrebne sanjske razmere in prava sinergija med letalcem in letalnico. Kot meni Gros, so Norvežani v nedeljo naredili vse za rekord (251,5 m), za kar so žrtvovali tudi lepo tekmo, tega pa v Planici ne nameravajo početi. "Moja strategija ni, da bi v Planici potekal nek boj za rekord. Rekord se lahko zgodi, prostora zanj pa je zelo malo," je dejal Gros in pojasnil, da so kulmska, vikersundska in planiška letalnica grajene po enakih proporcih in da več od 252 metrov na njih skorajda ni mogoče skočiti in obstati na nogah.

Samo lepo pa je gledati tekmo, ko pade rekord.Skokov okoli 230m smo videli že nešteto. Gros spet malo po svoje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
bomo že napaklali da bo 255,pa rešeno

Sam 255 bo treba res napaklat ali pa skakalcu vgraditi amortizerje. Max kar se da skočiti v Planici (in tudi Vikersundu) je 252 m - potem je že konec radija in skakalec doskoči na "ravno" (beri: ga zabije).

No - eno bi še šlo - metre pred tekmo s fejst vročo vodo oprat, da se malo vskočijo.
tongue-1.gif