Svetilka z "radarskim" senzorjem za vklop

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
A kdo ima tako svetilko oziroma po domače luster s tem senzorjem za avtomatski vklop?

Všeč mi je zato, ker pokriva kot 360 stopinj, ne vem pa če ima možnost nastavljanja občutljivosti na gibanje? Imam namreč mačko, ki pa ne želim, da bi jo senzor zaznal in se vklapljal.

Obstaja kakšna druga alternativa za ta moj problem?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Na stropu imam plafonko Steinel z vgrajenim senzorjem, 33€ v Baumaxu.

Štelaš čas, občutljivost na svetlobo in občutljivost senzorja oziroma domet, verjetno bi se s slednjim dalo izogniti preobčutljivosti na muce
tongue-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Če ima senzor tri gumbe za nastavljanje, potem se da.
Senzorji z dvema nimajo teh možnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Na stropu imam plafonko Steinel z vgrajenim senzorjem, 33€ v Baumaxu.

Štelaš čas, občutljivost na svetlobo in občutljivost senzorja oziroma domet, verjetno bi se s slednjim dalo izogniti preobčutljivosti na muce
tongue-1.gif
mislim da imam enako. Ampak je se nisem nastelal. Prizgat se mora vedno ker sem brez okna. Bp.
Cas ko je prizgana tudi nastavil bp.
Ne uspe mi pa nastavit obcutljivosti na predmete. Otrok ki stopi v kopalnico mi jo obicajno ne sprozi, obcasno pa se ji blede in se sredi noci priziga , brez da bi kdorkoli hodil po mojem flatu, kaj sele da bi stopil v kopalnico(vem zaradi nadsvetlobe nad vrati.) kaj jo takrat prozi nimam pojma.
Muh nimam v flatu, edina zival so faraonke obcasno. Edino ce potegne cez steno v sosedovo kopalnico?
Stara je pet let (papa garancija) in zaenkrat drugih sitnosti nimam(dve zarnici se mi zdi).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Res je, občasno "potegne" tudi skozi steno. To pa blokiraš s kako nalepljeno "ograjico" pri senzorju v smeri neželenega proženja. Seveda iz primernega materiala.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
To sm tut jst prebral na netu, da gre lahko tudi skozi steno, nadstropje ali vrata.

A grejo notri tudi varčne žarnice in kakšna je največja možna moč? Sicer piše 60W, ampak to je še "stara" vrednost...ne vem pa kakšno najbolj močno varčno žarnico bi lahko dal notri?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja itak je uber močna varčna komaj 30W ....torej več kot dovolj

60W je limit ker se to ponavadi daje na kaka stopnišča, prehode...prižiganje in ugašanje ti pa varčno hitro ubije, zato daš notri 60W navadno za 25 centov
smile-1.gif
pa si zmagal

če boš imel varčno notri nastavi čas na vsaj 10 minut
tongue-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Aja pozabil, v zadnjem Baumax katalogu ( trgovec ti pa prihaja pred nos, če nisi kam emigriral) stane ta plafonka 35€

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Kaksen je to primeren material, ki bi preprecil priziganje od sosedove kopalnice. Cez vrata oziroma nadsvetlobo obcasno potegne, ce pa ta ista vrata odpre nekaj let star otrok in vstopi v kopalnico pa se mu luc ne prizge.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Aja pozabil, v zadnjem Baumax katalogu ( trgovec ti pa prihaja pred nos, če nisi kam emigriral) stane ta plafonka 35€

zelo dober in diskreten odgovor ki nakazuje na to da maš zlo dober spomin
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Samo še eno opozorilo, ne kupuj kitajskih ponaredkov teh senzorskih plafonk
ne-ne-1.gif
delajo čudno in po svoje...ni vredno živcev

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
svetilko sem prenesel na drugo lokacijo. Na tej lokaciji se ji je totalno zmesalo in se priziga po mojem mnenju cisto brez razloga. Prej sem v bloku lahko krivil sosede za priziganje brez premikanja v mojem stanovanju, v hisi pa ni nikogar ki bi se premikal v radiju tri metre okoli luci.
Postavil sem jo na podest stopnisca, se prej pa v kurilnico kjer je cez vikend ko me ni bilo doma zaradi stalnih vklopov enostavno pregorela zarnica. Na stopniscu jo imam na oceh in vidim da se priziga brez hoje po stopniscu.

Sem ze odstranil elektronko in pogledal ce zo kaksne zivali (muhe, mravlje) v blizini senzorja, pa nisem nic nasel.

Mal sem jezen ker nisem lani (5 let bau garancija) uveljavljal reklamacije. Sedaj ni vec v garanciji.
Ali sploh obstaja servis za to? google na gsm ne najde nic pametnega. Bi kupil novo elektronko ce ne stane vec od luci!
model luci 7391 oziroma rs16l se mi zdi.