Švedi so carji!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Švedska Piratska stranka izvoljena v evropski parlament
Politični pirati proti avtorskim pravicam
Po neuradnih podatkih švedske volilne komisije je Piratska stranka dobila 7,1 odstotka glasov, za en mandat v parlamentu pa jih je potrebno zbrati 4 odstotke. Uspeh stranke je bil vsekakor veliko presenečenje.

Čeprav se glasovi včerajšnjih volitev v evropski parlament šele preštevajo, ima švedska Piratska stranka (Piratpartiet), ki se med drugim zavzema za brezplačno snemanje filmov, glasbe in ostalih vsebin s spleta, glede na predčasne rezultate volitev že razlog za veselje.

Po neuradnih podatkih švedske volilne komisije, je Piratska stranka dobila 7,1 odstotka glasov, za en mandat v parlamentu pa jih je potrebno zbrati 4 odstotke. Uspeh stranke je bil vsekakor veliko presenečenje. Predsednik stranke, Rick Falkvinge, je povedal, da so se s tem uspehom zapisali v zgodovino politike in dodal, da je njegova stranka prva velika stranka, ki združuje mlade do 30. leta.

V Piratski stranki se zavzemajo, da bi postali svetovno gibanje, vendar pa jim za zdaj še ni uspelo prodreti izven meja Švedske. V Nemčiji je stranka do zdaj dobila le 0,9 odstotka glasov.

Vir: Delo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
sem bral prej, samo smeje se mi
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Koga to briga. Imeli bodo isti vpliv v parlamentu kot Kacin in Vajgl skupaj.
hysterical-1.gif

Samo ti bodo vsaj kaj naredili, kaj pa naša dva
bonk.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Če bi bila v SLO podobna stranka na nedeljskih volitvah, bi definitivno šel na volitve in glas oddal za njih.

Če ti smem povedat se pri nas ta stranka ustanavlja in lihk sedaj zbirajo podpise za ustanovitev. Če te zanima dam telefonsko na PM pa poklič, podpiš in se včlani

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Če bi bila v SLO podobna stranka na nedeljskih volitvah, bi definitivno šel na volitve in glas oddal za njih.

Če ti smem povedat se pri nas ta stranka ustanavlja in lihk sedaj zbirajo podpise za ustanovitev. Če te zanima dam telefonsko na PM pa poklič, podpiš in se včlani
Vedno korak zadaj... zeeehhhh

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
glej jaz delam reklamo zara dmojega kolega ob vsaki priliki. nevem kaj ma to veze a sem korak zadaj al nevem kaj