Sveder za kopanje lukenj fi cca 10cm

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
A mogoče kdo ve kje bi si lahko sposodil ali kupil "sveder" za kopanje lukenj premera cca 10 cm.
Luknje naj bi bile globoke do pol metra. Teren je zemlja s primesmi laporja.
Sicer imam možnost sposoditi si sveder od postavljanja mlajev vendar je tisti fi prevelik.
Aja ti svedri so ponavadi na "ročni" pogon,
Super bi bilo če bi bil na motorni pogon, če bi bil na elektriko pa bi se tudi nekako znašel vsaj v bližini hiše (postavitev pašnika okrog hiše).
tnx za info

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Vem za enega v okolici Gornje Radgone.

Je pa na pogon motorke in moreta biti dva deda zraven, da te ne zasuče, če preveč zagrabi.

Namenjen je postavljanju soh v goricah.

Lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a da bi tkao kot delajo sosedje pri ans pa ne gre. peljejo se na prikolici, dajo kol v zemljo in potem z macolo nabija. višino ima, skup ga je tut neki.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ročnega dobiš v vsakem Merkurju ali bauhau....

Edino tisti T še navariš. Jaz sem nazadnje še vrezal navoj na pol colsko cev za ziher.

Na motorni pogon pa jih imajo elektro podjetja, vendar je fi malo večji kot 10 cm, mislim da kakih 15. Nazadnje sem vrtal za betonske stebre v vinogradu. Pa v LJ je sigurno kako podjetje, ki posoja orodje in ga najameš za en dan.

Če imaš več lukenj se boš kar namatral na roke, sploh v laporju. Jaz sem ga razbijal z železno palico ker niti motorni sveder ni prijel. Pa če boš imel slednjega večkrat s kolegom dvignita mašino, da se sveder očisti, ker potem prime v zemljo in ga moraš na roke ven spravljat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a da bi tkao kot delajo sosedje pri ans pa ne gre. peljejo se na prikolici, dajo kol v zemljo in potem z macolo nabija. višino ima, skup ga je tut neki.

Tako tudi pri nas delamo, ker v zavrtano luknjo moraš potem kol še "zaštampfat".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
V zemljo ga nabiješ, v lapor težje. pri količini cca 50 kolov se bojim za tricepse
wink-1.gif

Jih raje za kaj drugega ponucam (pbo treba plastične "zasajat")

Bom šel gledat v bauhaus oz merkur. Ker bodo koli recimo fi okrog 15 bi potem luknja 10 kar "pasala" Je ne bi bilo treba nič stanfat, samo kol mal "pobožaš" z macolo za gre do dna.

varianta je še da dobim nekoga s kombinirko in mi jih s žlico zabije. Samo ne vem če bo šlo v lapor. (pa kdo in s čim bo držal kol v vertikali ko bo on s žlico tolkel po njem(naredit nekakšne klešče)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
potem pa z vezicam vezal izolatorje al kako ?

Za nosilne kole po vogalih je železo pretanko (ga v zemlji potegne). Bi bilo pa primerno za kake skale.
Med lesenimi bom imel itak pvc količke.
Oboro moram pa naredit samo iz lesenih

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
hm ja....če že, si ga bi lahko sposodil pri kakem privatniku, ki ga uporablja pri svojem delu (vem da so tako zadevo (na motorni pogon) uporabljali pri Schwartzmann rastlinjaki, za kopanjae lukanj za temelje).

da bi se pa dalo sposodit v kaki trgovni, pa nisem zasledil

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
včer sem se spomnil, ko sem šel spat.

gradbeno podjetje grof je imelo en velik sveder. so vrtal v skalo da so lažje pikali. mislim, d aje bil fi kar konkreten.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Se bom pozanimal
sicer pa ga bauhaus posoja za 22 evrov na dan, samo je trenutno v popravilu.
Saj če laporja ne bo "preglodal" ga bom zbil s štango, potem pa zavrtal

edit: grof nima orodja in ga ne posoja. SI ga sam sposoja pri firmi "renta" nekje v spodnjih črnučah. Mogoče kdo ve natančen naziv firme?(baje imajo velik šotor viden iz obvoznice). Saj konec tedna se bom kaj tam vozil samo če bi prej vedel...

Nazadnje urejeno:

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Rent Crnuce kot je ze napisano, stoji skoraj da nasproti merkator centra tehnike, cca 100m naprej. Imas tudi Rent runik, ta je pa malce naprej od koncne avtobusne postaje na desno, v smeri centra.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
A lahko kdo poda kako info kako priti do oprijemljivega naslova s katerim bi iskal nadaljne info (net ali telfon)(v črnučah ali rudniku). Na netu ne njadem, v lj me pa do sobote ne bo