Svečarji in dan mrtvih

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Mogoče pretiravam,ampak do sedaj so vsakič delali tudi zvečer do 20 ali 21 ure , danes ob 19h že nobenga več blizu pri pokopališču v Ljubljana - Polje.

Glede na to, da ima itak večina vedno za povedati kako je kriza, kako se nič ne proda, itd... bi pričakoval da bodo dvignili riti in malo pomigali vsaj na tiste dneve, kjer imajo zares bizins oziroma imajo dobro šanso prodati kej več sveč.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.536
113
Mogoče imajo dovoljenje samo do 19h in ob množici inšpektorjev, ki nabirajo praznične nadure, nočejo tvegati kazni.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mogoče bi pa radi na praznik mrtvih radi bili z živimi doma pri družini. in ti razvajenček nisi mogel sveč kupiti že prej.

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.207
724
113
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Lako bi na bencinski pogledal na primer.

A ni blo nobene sveče na kakšnem grobu ki bi ti bila všeč, pa bi si jo mal "sposodu"? Pa še za kakšen cvetlični aražma bi lahko pogledal.
evil.gif

BTW : danes je bil dan spomina na mrtve (v resnici je to praznik vseh svetih, ampak pustimo to ) in ne dan prižiganja sveč.
Naj ti ne bo hudo zaradi sveče, naredi kaj dobrega za svoje bližnje, kajti že jutri bo lahko prepozno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.623
3.988
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Mogoče pretiravam,ampak do sedaj so vsakič delali tudi zvečer do 20 ali 21 ure , danes ob 19h že nobenga več blizu pri pokopališču v Ljubljana - Polje.
Kot vem navadno ne smejo delat čez določene uradne ure. Kako je z možnostjo izrednega podaljšanja, če obstaja pa ne vem. Če bi videl eno drugo temo bi videl da inšpektorji lovijo ravno prodajalce sveč.

Ugibam, ker sem pa videl na enem drugem pokopališču prodajalce kostanja ob 20:30... zraven kombi.... vse zloženo v kombiju razen priprave za pečt... spodaj naloženo oglje.... dva tipa... en sedi v kombiju en pa vrti kostanje... ... "dober večer a imate še odprto?" - "ne, že več kot eno uro imamo zaprto, vse pospravljeno, konec za danes" ... "ampak... em... kostanje imate pa še kot vidim" ... "ja... to imamo pa še" .... "sveže pečene?" .... "ja, ravnokar, saj vidite" .... "pa se da kupit?" ... "ja".
hysterical-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.398
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mnja, mene je danes bolj šokiralo to, da je par grobov kar izginilo. menda, če ne skrbijo za grob, oz. ni več oskrbnikov groba, grob enostavno podrejo ... kar je meni zelo zelo neetično ...
tongue-1.gif

Za grob se plačuje najemnina. Če ne plačaš ga podrejo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, tako to je. V bistvu si grob zakupiš pri komunali za neko dobo v letih. Ko leta potečejo, te bodo prekopali, razen če te je imela žlahta tako rada, da ti podaljša najemnino.

Sedaj je morda Alenka prebrala tole in znamo fasati še en davek ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mnja, mene je danes bolj šokiralo to, da je par grobov kar izginilo. menda, če ne skrbijo za grob, oz. ni več oskrbnikov groba, grob enostavno podrejo ... kar je meni zelo zelo neetično ...
tongue-1.gif
Nič novega, to se dogaja že od pamtiveka, kakih 50 in več let nazaj (sploh pred vojno) pa je bilo prekopavanje grobov čisto normalno in se ni smatralo za neetično.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.623
3.988
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Hmm, kaj pa z ostanki naredijo? Se vse razkroji v tem času?
Itak da se ne, če še danes najdejo stoletja stara okostja. Imajo navadno eno področje kamor se to prekoplje.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Pokopat verjetno ne....pepel pa lahko streseš al v hribih, morju, verjetno tudi gozdu, reki......moraš pa dobit dovoljenje tiste občine, kjer se nahaja lokacija kjer bi ti to storil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik skala pravi:
mogoče bi pa radi na praznik mrtvih radi bili z živimi doma pri družini. in ti razvajenček nisi mogel sveč kupiti že prej.

Mogoce bi bili radi ja,ampak očitno vsa ta leta do sedaj niso marali družin ali kako? Namreč vsako leto so bili tam tudi ob 8h zvečer.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik darkstar66 pravi:
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
Lako bi na bencinski pogledal na primer.

A ni blo nobene sveče na kakšnem grobu ki bi ti bila všeč, pa bi si jo mal "sposodu"? Pa še za kakšen cvetlični aražma bi lahko pogledal.
evil.gif

BTW : danes je bil dan spomina na mrtve (v resnici je to praznik vseh svetih, ampak pustimo to ) in ne dan prižiganja sveč.
Naj ti ne bo hudo zaradi sveče, naredi kaj dobrega za svoje bližnje, kajti že jutri bo lahko prepozno.

Saj se negre za svečo, poanta posta ni to da nisem mogel kupit sveče tisti trenutek,saj sveča ne predstavlja nekega pomena da se na nekoga spomnino, 1km stran je bencinska če je že tok na temu,ampak to nima veze s tem kar jaz sprašujem.

Sklepal sem da vsaj na ta dan,se bodo potrudili pa dobili kakšen € več kot ga dobijo običajno,ampak ali se jim ne da oziroma imajo preveč denarja ali pa je problem v inšpektorjih.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Hmm, kaj pa z ostanki naredijo? Se vse razkroji v tem času?
kostnica?

Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

Mogoce bi bili radi ja,ampak očitno vsa ta leta do sedaj niso marali družin ali kako? Namreč vsako leto so bili tam tudi ob 8h zvečer.
potem gredo stvari na bolje
zmaga.gif