svchost.exe obremeni procesor

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zakaj mi pri vsakem zagonu svchost obremeni procesor na 100% in noce popustit ? Ce ga v task managerju rocno izklopim, pa ne deluje zvok, win XP dobi izgled kot win 98, itd. Formatiranje ne pomaga, sem ga ravno pred dnevi, tako da tukaj skoraj nebi smel biti problem.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
1) Click on Start > All programs > Windows Update
2) In the opened Microsoft Windows Update window click on “Change Settings” in the left grey column.
3) Disable Microsoft Update option and don’t care about the warnings.
4) Go through the uninstall procedure of Microsoft Update and enjoy the possibility of Windows Update again.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se (odkar imam SP3) dogaja podobno - svchost naenkrat nabije na 100%, to traja enih 10 min, če ga izklopim pa zvok ne deluje. Zamenjal sem že 8 driverjev (novejše, starejše, od drugega modela...), prav tako mi tudi ne delajo tipke za zvok na ohišju laptopa.

Google ne najde popolnoma nič
tongue-1.gif

Izgled pa imam že sam nastavljen ko win98
grin1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz imam tudi nastavljeno max-performance, tak da so vse tiste šminkerske stvari izklopljene. So se mi pa na laptopu začele dogajat čudne stvari po updejtanju. Ne SP3 ampak ko sem na win.update potegnil dol ene driverje. Potem zadeva ni več delala kot bi mogla, pa nisem nič drugega počel. Tak da...nikoli več ne potegnem doli MSjevih driverjev
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je vedno super delalo z njihovimi driverji - tistimi ko so na CD-ju, na svojem laptopu ne rabim nobenega dodatnega driverja.

Tako kot praviš pa so driverji na njihovi strani živi obup, recimo za geforce mx 400 javlja nonstop, da imajo novejšega, ga inštaliraš in ne dela drugo kot 640x480
rolleyes-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Sem preprosto izklopil avtomatsko posodabljanje in zdaj dela. Nisem nikoli rabil njihovih nadgradenj, pa nikoli nisem imel problema z win XP.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Zakaj mi pri vsakem zagonu svchost obremeni procesor na 100% in noce popustit ? Ce ga v task managerju rocno izklopim, pa ne deluje zvok, win XP dobi izgled kot win 98, itd. Formatiranje ne pomaga, sem ga ravno pred dnevi, tako da tukaj skoraj nebi smel biti problem.

ogromno stvari se veže na svchost tko da boš težko izvedel kaj se v tistem trenutku dogaja. dostikrat se zgodi celo da razni virusi uporabljajo svchost ki pa je to le na prvi pogled (imenovanje datoteke je isto npr.)...
v večini primerov sem jaz (ko je računalo začelo se čudno obnašat) namestil kakšno Aviro in ponavadi je hudiček vedno našel kaj "zanimivega" na sistemu.
Priporočam da daš full scan z Aviro. Obstaja velika verjetnost kakšnega virusa ki ga ostali antivirus programi ne najdejo...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zdaj sem pa nasel krivca, Outlook Express mi obremeni procesor na 100%, ko ga zazenem in ne popusti.