Sušilni stroj

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.422
113
Pomurje
Pozdravljeni,

kot nakazano, zaradi prevelike vlage pri sušenju perila, sem začel gledat sušilne stroje.

Cena je postavljena med 600 in 800€.
Kaj priporočate?

Kako perilo prenaša te stroje? Lahko vse not mečeš ali so kakšni "zakoni" kaj ja in kaj ne.

Hvala za mnenja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kar vržeš not se malenkost skrči. se hitreje obrabi, mucke bolj intenzivno ven vleče, a je vseeno top.
ne daješ notri elastana, viskoze, športnega, svile.

čim večji boben.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Tako kot za vse ostalo. Če so cunje občutljive za prat, so tudi za sušit... če ne se pa "navadijo" sušilca:).
Imaš previsoko ceno:
- varianta 1: navaden sušilec: 250-300 EUR
- varianta 2: sušilec s toplotno črpalko: 450-500 EUR
Mal si zračunaj v kolikem času boš porabil za 200 EUR razlike v elektriki (beri nikoli)
Jaz bi vzel najcenejšega ki ima 5 let garancije, da se ne zafrkavaš, edino toplo priporočam enega ki ima zamik začetka sušenja - zakaj? Ker moraš po koncu pranja cunje še tople ven zvlečt in zložit, če ne so kot bi jih iz riti potegnil. S timerjem pa recimo zvečer daš prat. zjutraj vržeš v sušilca in daš zamik začetka, tako da ravno konča ali končuje sušenje ko prideš domov.

kupi sušilc s toplotno črpačlko. eden od razlogov je tud sušenje pri nižji temperaturi (od gorenja majo to tud oni navadniz elk grelcem, sam so vseeno temperature sušenja pri slednjih kar visoke), kar pomeni da bo potencilano krčenje cot omejeno na minimum. Gorenjvi so okej, majo učinkovisto sušenja A, niso predragi pa 5 let garancije majo

19. jul 2007
2.894
1.609
113
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
kupi sušilc s toplotno črpačlko. eden od razlogov je tud sušenje pri nižji temperaturi

A ima kdo konkretne primerjave - npr za bombažno perilo, isti čas sušenja, kakšne so temperature sušenja

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Imaš enega Candy-a v avstrijskem Metroju konec tedna v akciji...

8kg, toplotna črpalka kao iz 649 na 358€ znižanega... Ceneje boš težko kaj našel...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
S toplotno črpalko manj uniči perilo, kot kondenzacijski + manj segreva okolico s toplotno črpalko.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik igi pravi:

8kg, toplotna črpalka kao iz 649 na 358€ znižanega... Ceneje boš težko kaj našel...

Kje pa je ta reklama? Na spletu še ni kataloga?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik peters pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:

Kje pa je ta reklama? Na spletu še ni kataloga?

Neki podobnega:

Candy

430€, prek BBja vse by the book.

Mojih 5s:

LG sušilec

LG inverter

Panasonic

Panasonic inverter+para.

Cene so okvirne, če kdo kej rab nej sam tle napiše da je PM poslal
grin1.gif

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Dandanes ni več nič narejeno za dolgoročno delovanje, zato je pomembna tudi garancija. 5 let imata pri nas Gorenje in Beko (razen v Leclercu). Morda še kdo?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Za candy nisem.

Me pa zanima panasonic, če bo cena ok, se lahko kaj pogovarjama.

Panasonic imaš za 600€, če je pa kar kolk drugega interesantno, pa javi za ceno.

Drgač kaj folk itak največ kupuje Gorenje in Beko, sam kaj jst vem. Daleč od slabega sam ni lih to to..

Oz tale Beko je vsen zanimiva opcija:

Beko

Končna cena rang Panasonica

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Pozdravljeni,

kot nakazano, zaradi prevelike vlage pri sušenju perila, sem začel gledat sušilne stroje.

Cena je postavljena med 600 in 800€.
Kaj priporočate?

Kako perilo prenaša te stroje? Lahko vse not mečeš ali so kakšni "zakoni" kaj ja in kaj ne.

Hvala za mnenja.

AEG, zelo priporočam

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_WTW85560BY_BOSCH

http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_WTW86564BY_BOSCH

http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_T97689IH3_AEG,(Za Aeg,imaš 5 LET Garancije).

http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_WT45W561BY_SIEMENS

Od teh,k sem ti dal link.Je Aeg edini,Ki obrača boben v obe smeri.Siemens in Bosch samo v desno.Kar ni fajn,ko sušiš velike kose perila,sploh posteljnina,se zaplete v klobčič in ga ne more razvozlat.In pol se tako zmečka,da lahk še enkrat vržeš v Pralni stroj.Aeg ta model sem imel.Bil je TOP sušilni stroj.V 3 letih redne uporabe,me ni Nikoli pustil na cedilu.Zamenjal sem ga za Miele.Ker sem hotu imet, pralni stroj in sušilni oba od Miele.
Bosch,sem imel pred Aeg.In zato lahko povem izkušnje.So pa tud novi modeli,vsi z obračanjem samo v desno.Kar se tiče znamk,Bosch&Siemens.Zdej,kolk ti je to pomembno,pa sam najbolj veš...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Drugače pojma nimam, v katero smer vrti Gorenje, ampak pri mojem posteljnina in veliki kosi niso nikoli zviti v klobčič. Ima sicer nek poseben program za posteljnino, za katerega sicer nimam pojma, kaj počne. Samo povem, kako izgleda v praksi.