sušilni stroj

zuzana

Zelenc'
5. jul 2011
1
0
1
Kateri sušilni stroj kupiti Beko ali Gorenje?
evil.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Jaz sem zadovoljen z bosch gorenja in beka ne poznam, samo ko sem kupoval so rekli da se splača vzeti malo boljšega... Kaj pa vem...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz;:

zakaj mora pri nakupu obvezno biti na prvem mestu garancija ( v tem primeru 5 let ). Se mi zdi, da je to slo.fenomen
smile-1.gif

Sam kupim(kupujem) kvalitetno robo in to dela. Ne pa da mi 5 let "zastonj" šraufajo...v tem času pa aparat seveda ne služi svojemu namenu...:)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je 5 let garancije pri "best buy" robi super. V 5 letih ne glede na kakovost svoje odsluži in zastari in lahko kupim drugo, če želim. Ker pa ponavadi zadeva itak dela brez težav in tudi po preteku garancije, je to samo dodaten plus.

Kupovanje kompleksne drage robe z namenom, da bo za dolgo ,je danes kretenizem
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
No ja kakor za koga...imaš slab sušilec za 500€ s 5 letno garancijo in neprimerno boljši sušilec z vso avtomatiko za 600 €.

Za 100 € gledat...se ne izplača.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
No ja, to je ekstremen primer. Boljši primer je tisti za 300€ s 5 let garancije vs. mnogo boljši brez nje. Sem prepričan, da oba opravljata svoje delo in vprašanje je, če bo tisti drugi trajal dlje zaradi svoje kompleksnosti in manj preizkušene tehnike.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz;:

zakaj mora pri nakupu obvezno biti na prvem mestu garancija ( v tem primeru 5 let ). Se mi zdi, da je to slo.fenomen
smile-1.gif

Sam kupim(kupujem) kvalitetno robo in to dela. Ne pa da mi 5 let "zastonj" šraufajo...v tem času pa aparat seveda ne služi svojemu namenu...:)

Ker je za začetek spraševal(a) za Beko ali Gorenje.
Ker je dolga garancija lahko samo v plus, če slučajno kaj crkne (ponavadi ne).
Ker je pri nekaterih blag. znamkah ali trgovcih treba plačati podaljšanje garancije - zakaj bi, če je pri drugih to v paketu?
Ker me 5-letna garancija nič ne košta - ni potrebno redno 1x letno vozit na servis k poooblaščencu
evil.gif

Definiraj kaj je to "kvalitetna roba". Zame vsaka ki deluje, ne glede na poreklo.

Še to: večina tehnike (tudi cenejša, torej kao "slabša") ima toliko funkcij, da jih povprečen uporabnik (tudi jaz) nikoli ne izkorišča - bi si upal trditi, da so razne xyz funckije tam samo za privabljanje potencialnih kupcev ....

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
hysterical-1.gif
To da bi bila dražja roba bolj kvalitetna in za dalj časa so (žal) mokre sanje. Več kot je elektronike več lahko crkne. Imam najcenejši pralni stroj, kar jih je bilo v tistem trenutku možno dobit, in dela, oziroma služi svojemu namenu, se pravi pere že 10 let brez servisa.....v kuhinji pa indukcijsko plato za jurja, ki je shodila dva meseca po izteku garancijskega roka (2 leti). Potrebna menjava elektronike, cena sitnica, 440 EUR. Še par takih bedarij sem takrat (4 leta nazaj) kupil v navalu potrebe po taki "kvaliteti".

Po tvoji logiki se recimo temu da ti na štedilniku crkne displey izogneš tako da kupiš tistega z boljšim, po moji pa tako da kupiš tistega brez.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz imam Aristonovega kondenzacijskega sušilca, 7,5kg, uporabljam ga približno 4 mesece in je enkraten.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Meni je Candy-ev po 5ih letih uporabe prejšni teden crknil. Pomoje je servisiranje tega aparata tako drago, da se mi bolj splačalo kupit novega...