K(er) S(i) Z(adnji/a)
Hmnja, če nimaš prostora za vsakodnevno sušenje perila na prostem oz. v kurilnici ipd., potem je sušilec (dandanes) skorajda neizbežen.
Mi ga uporabljamo, ko želimo, da je perilo hitro suho, v primeru večje količine perila ipd. Če je tega malo, ga raje obesimo na stojalo ali pa ven. Ker imamo pač možnost.
Imam pa komentar (raje dva) na zgoraj napisano: tisti, ki je svetoval edino Miele, je žal v zmoti. Ne rečem, da ni dober, nasprotno, je čudovit (tudi čudovito drag), brez predsodkov pa trdim, da lahko kupiš tudi ali Gorenje ali Bosch (tega imamo pri nas), ali Elektrolux, ali ... osebno mi je važno, da je kondenzacijski, čeprav imam v prostoru okno. Mi gredo cevi malce na jetra, samo to. Ne trdim, da je kondencacijski boljši, je pa zagotovo (malce?) dražji kot odzračevalni.
Drug komentar (ki to morda sploh ni, temveč je resnica) pa je glede porabe elektrike: žal je res, da je sušilec če že ne najpotratnejši, pa zagotovo med potratnejšimi "pripomočki" v hiši. Poraba je nekje okoli 4KW/h. Mislim, da se nisem veliko zmotil. Na računu za elektriko se pozna razlika pri uporabi ali neuporabi stroja, samo ne toliko, da si tega ne bi mogli privoščit (ne mi, ne ostali).
Noker