Sušilec - okvara - spušča vlago v prostor

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Imamo sušilec Gorenje D624BL Link , star je že 7 let.
Pred 1 mesecem je ob vklopu vrglo ven varovalko, sem jo dal nazaj in je delal. Potem je kak teden nazaj vrglo ven spet varovalko, vklopil nazaj in je spet dalje sušilo. Vmes je delal, le malo sem sumil, da je nekam dosti vlažno v kopalnici. Danes ga spet zalaufamo in imam v pralnici vse mokre stene, da z njih teče. Ga ugasnem in ugotovim, da v posodici/zbiralniku ni nič vode, torej vse je uślo v prostor. Kaj je tisti del, ki bi lahko bil prvi osumljeni krivec?

miki133

Pripravnik
19. nov 2008
80
40
18
Imel podoben primer , pri čiščenju kondenzatorja ( odprtina levo spodaj )
sem ga narobe vstavil nazaj, ročici ki služita za zapiranje sta se lepo zaklenili
tako je šele serviser pokazal napako ( bil je še v garanciji ) in mi razložil,
da mora žena bolj paziti, kako ga vstavi nazaj , jaz sem bil modro tiho ,
ker je bila moja napaka :)

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Po moje mora biti neka električna okvara, ker je zadeva definitivno povezana z izklopom varovalke (odklopilo je varovalko vedno isto sekundo ko se je hotelo zagnati stroj). Se ga tudi redno čisti, tudi kondenzator sem ven vzel, spucal vse, preveril tesnila. Se zapre s takšno ročko, da je nemogoče, da bi bilo slabo zaprto, tudi narobe se ga ne da obrniti in do konca ga moraš notri porinit, ker že 1mm premalo globoko pomeni, da se vrat ne bo dalo zapreti. Ima sušilec kakšno črpalko, ali kaj skrbi, da se kondenzirana voda spravlja v posodico?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Seveda jo ima, čisto spodaj. Sem imel pred kratkim enak problem. Preveril črpalko in je OK. Nato spihal cev, ki pelje gor v posodo in zadeva spet deluje. Ena še gre nazaj dol v primeru polne posode, ampak tu ni faktor.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nisem še nobenega sušilca nikoli odpiral. Predvidevam, da se z zadnje strani odpre, da pridem do teh cevi?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Na mojem Gorenje so spodaj vratca, ampak sem odprl tudi iz desne strani, prej pa še zgornji pokrov, za lažji dostop.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sem danes rešil težavo. Na dnu stroja je posodica, v njo in iz nje speljane cevi, v posodici pa črpalka in plovec, ki vklaplja črpalko. Vse je bilo zamašeno z vlakni. Sem razdrl, vse temeljito spucal, sestavil nazaj in je en stroj že uspešno posušil.

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan in Gonzo