Estrih je bil položen avgusta 2007. Lastnik je imel celo zimo vse zaprto in se ni mogel sušiti. Januarja sem prevzela hišo in ugotovila, da je 89% vlaga
Medtem je prišel še belit stene. Sedaj vsak dan odpiram, vendar je v teh dneh že zunaj ful vlage.
Poklicala sem parketarja in ta mi je rekal, da ima entrih 3,5 vlage, moral bi pa imeti 2,0 do 2,2. Priporočal mi je, da dam sušit estrih z mašinami. Zdej me pa zanima kaj je boljše. Eden mi je rekel, da bi brez vrtanja v estrih lahko izsušil estrih in stene v 14 dneh (cena 250€).
Spet drug mi je rekel, da bi za 750€ z vrtanjem v estrih izsušil v 14 dneh.
Nekateri pravijo, da se pri vrtanju estrih napihne in lahko to izpihavanju tudi poškoduje inštalacije spodaj.
Zanima me kaj je torej boljše in kaj se bolj splača.
LP, B.
Poklicala sem parketarja in ta mi je rekal, da ima entrih 3,5 vlage, moral bi pa imeti 2,0 do 2,2. Priporočal mi je, da dam sušit estrih z mašinami. Zdej me pa zanima kaj je boljše. Eden mi je rekel, da bi brez vrtanja v estrih lahko izsušil estrih in stene v 14 dneh (cena 250€).
Spet drug mi je rekel, da bi za 750€ z vrtanjem v estrih izsušil v 14 dneh.
Nekateri pravijo, da se pri vrtanju estrih napihne in lahko to izpihavanju tudi poškoduje inštalacije spodaj.
Zanima me kaj je torej boljše in kaj se bolj splača.
LP, B.