sup izziv od Kostanjevice na Krki do Brežic

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ojla,
za prihodnji teden imam v mislih samostojen sup izlet iz Kostaanjevice na Krki do Brežic,..
Zanima pa me naslednje:
- na kaj poleg parih prelivov/jezov bi moral biti pozoren? Je kakšen posebno nevaren odsek? se katerega od jezov ne da obhodit če bi bil prevelik?
- koliko časa bom potreboval z vsestanskim Redpaddle 10.6

Hvala vsem za info,..

lpb

p.s. del od Boršta do Brežic sem nekoč že presupal tako da mi je probljižno znan

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mi smo šli lani od Podbočja do Brežic (šrc grič).
Sam se ne morem spoment če je blo 3 al 5h. So ble ženske zraven in je to šlo pooočas:))
Pot je pa skos približno ista, tko da te nima kaj več presenetit:) Ženske so vse prevozle brez nekih težav.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Sem kontaktiral Sup Čatež pri katerih sem naredil prve zavesljaje pred par leti,.. so mi dal napotke na kaj pazit, kje kako prečkat jez, ...
Računam vsaj na 4 ure, čeprav je bilo rečeno da lahko traja cca 6 ur turistične vožnje,..
Vsekakor bo lepa avantura,..

lpb

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nam so na začetku tak zamoril*, da se ženske skor na sup niso upale stopt:))
*na dooolgo in široko razložli kot in kje naj bi šli, kje je kaj... Itak potem na vodi sploh ne veš kje si:) Na konc so pa ženske same rkle, wtf, pa sej sploh ni blo tako, kot so rekli:)

Sej načeloma prov, da razložjo in kakega junaka malo prestrašijo. Samo se mi je res zdelo tumač, sploh ker sem že sam bil pri njih stranka, pa z enim so se tut mal poznal.

Drugač sta pa super ona dva ja! Jih morem letos spet it mal pogledat:)

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Mene je zanimalo če je treba res kje ful pazit ali pa če je na reki kakšna ornk prepreka.
Glede na to da bom šel sam bom itak izbiral varne dele, Del tega pa sem v preteklosti v spremstvu že presupal in je bilo qool,..
Vsekakor ne more biti nek bavbav,.. Če je padla Zrmanja od Obrovca do Novigrada bo tudi Krka od Kostanjevice do Brežic:)

lpb

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Mene je zanimalo če je treba res kje ful pazit ali pa če je na reki kakšna ornk prepreka.
lpb
Daj prosim malce napiši, kaj so ti povedali okrog tega. Hvala.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Zadeva je copy paste iz pogovora, morda prde še komu prav,..

"Ob trenutnem vodostaju in z rekreativnim tempom je pričakovati cca 6h veslanja. Posebnosti so standardne: sipine in plitvine, ki se pojavljajo pri vsakem mostu. Med Mraševim in Cerkljami so otočki in sipine, ki pa načeloma niso problematični. Jez na Gazicah se prevozi preko pragu na levi strani. Ob višjem pretoku je treba paziti, da desko ne odnese v breg. Za cerkljanskim mostom je plitivna, ki jo je mogoče zvoziti po skrajni desni strani, kjer se dela kanal. Enako velja za borški most, kjer se na desni strani sipine naredi oster ovinek s kanalom. Tam je potrebno nekaj spretnosti, da se spelje šikano. Jez v Malencah je prevozen preko pragu, ki ga je treba nacentrirati -> kjer je voda najboj bela, se pelje skozi. Potem je med majhnim in velikim jezom nekaj grebenov in plitvin, ki skozi katere je treba premanevrirati. Veliki jez se prečka peš po skrajnem desnem rokavu. Prečkanje skrajno levo je zelo nevarno, drugje pa se je zaradi smernika potrebno ustaviti. V Krški vasi se z mostom začne plitvina, treba se je prebiti do levega brega in potem mimo kupov zapeljati proti griču. To je to v grobem"

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
bi moral že imeti potno knjigo s sabo
evil.gif

mislim pa, da ne boš imel problemov. Sploh če si vajen vode.
Voda je v tem času čista, prek jezov pa greš lahko tudi "peš".
Pa še volj zanimivo je, če je kakna manjša prepreka
smile-1.gif

(sem enkrat klical tega tipa ko čolne posoja. Je rekel, da nekaterim treba dobesedno narisati potno knjigo. So se eni prevrnili nekje s čolnom, pa so ga potem napadali, da jim ni povedal za neko manjšo "brzico")

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Point je da dobim vpogled v to na kaj moram biti pozoren.. itak ne more vedeti koliko obvladam sup in so potem to navodila za začetnika...
Mislim da neke panike ne bo...malico sabo pa gas😁
B

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
E,.. tega pa nimam,..ne računam da bi ga rabil,..če bo vodostaj visok se bom pač odpovedal,.. vidim drug teden,..
Brezveze se v nevarnost ne bom spušal,..
b

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
visok vodostaj je samo plus, ni treba pazit na sipine;) Pragovi pa tudi niso tako veliki, da bi te not potegnilo.
rokavček na veslu je pa po moje kr must have:) Ko sem bil prvič na supu, sem se že potapljal za tem hudičem:( Še dobro, da je pokonci stal in je bil tako dosegljiv. Če bi se na tla vlegel, ga vrjetno ne bi več dobil.
Tega res ne raumem, da ne nardijo plavajočih vesel:) To amater zgubi v prvih petih treh padcih:/

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
pa kakšen visok vodostaj neki???
13.gif
A so kakšne poplave napovedane??
Če bo vodostaj visok, bo tudi voda hladna. Vreme bo pa tud mrzlo. Kot da gre na vodo novembra. Ob takšnem času je ponavadi prej nizek vodostaj.
Kolk pa vem, je pa trenutno vse normalno. Voda je pa trenutno topla vremenu primerno.
@barvica, zraven plavajočega vesla, bodi tudi ti "plavajoči"
evil.gif
(ok, hecam se)
Sipin ni nobenih. Pragovi...? ne razumem na kaj misliš kot "pragovi". Lej, na določenih odsekih so pečine. (verjetno misliš na pragove med pečinami?) Lahko so 2 cm pod vodo lahko pa pol metra. Na določenih odsekih je vodo globoka... kaj jest vem... 5 metrov. Je kar nekaj jezov. Tam naj gre pač peš čez. Kaj še... Nekje je plitva voda, nekje globoka... To je pač reka.
Mogoče bom šel pa ta vikend kaj v te konce pogledat, pa ti lahko exkluzivno pogledam kakšno zadevo. Oblubim pa ne preveč. Cele trase ne bom šel. Kdaj pa greš?
PS Če bomo predolg razpravljal, bomo zakompliciral pa predebatiral, da bo zgledalo, kot da greš na neki smrtonosni rafting
evil.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Ne komplicirajmo,.. da en bo tema zašla,..
Zanimalo me je kakšne so potencialne nevarnosti,d rugega ne,..če bo voda deroča (recimo da bi par dni padal dež) se izletu odpovem, če ne grem,..predvidoma v ponedeljek,..
Hvala vsem za info,..
b

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Ma kake nevarnosti. Nam se v kajaku (al kaj je tisto) med celo potjo niso prevrnile piksne pira, ki so stale na klopci.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Večkrat šli z kanuji to progo. Poleti pri nizkem vodostaju ni nič posebnega. Lep izletek. Kako je pa supat pa nebi vedu. V vsakem primeru bo dolga pot. ne pozabite na ustrezno količino tekočine v rukzaku, dry tubu, itd.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Po 4urah in 45 min in dobrih dvajset kilometrih seansa zaključena. Voda motna istalo ok.
Lpb