Sumljiva poloznica Carinskega urada

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
v petek sem dobil poloznico s Carinskega urada Murska Sobota, in sicer opomin pred izvrzbo. naj bi bila globa, ampak njikjer nic ne pise, za kaj naj bi to globo dobil, kaj sem storil, nic, jasno je le to, da je treba placati 20€, da je predlagatelj izvrsbe Mestna obcina Ljubljana in da se nanasa se na nekaj, kar je datirano 15.12.2011. na kaj se dejansko nanasa, ne vem. ker ni nikjer napisano.

ni tako, da bi za kaksno koli izvrzbo moral dobiti sodno odlocno ali karkoli sodniskega?

ze cel vikend razmisljam, kaj se je zgodilo, jutri zjutraj takoj klicem na carinski urad. prva stvar, na katero sem pomislil, je bila ta, da gre za potegavscino, a se vse telefonske in vsi naslovi ujemajo ...

je se kdo dobil kaj podobnega mogoce?

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.918
116
63
mb+ -20km
Carina ima po novem cpp prekrške prek. Glede na to, da je zadeva iz MOL in je kazen 20€, predvidevam, da je kazen za parking.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Eno prometno kazen iz LJ imaš za plačat. Carinski uradi to delajo, ker nimajo ostalega dela.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
samo nimam nobenega prekrska, to je ena stvar. druga stvar je pa ta, da imam sluzbeno vozilo in ni variante, da bi lahko mene dobili, ampak pac firmo, ki je lastnik avta.

plus, edini prekrsek, ki sem ga dejansko imel, sem takrat placal se isti dan (dobil sem ga pa samo zato, ker sem se kregal z redarji, ki so talal pildke na parkirnih prostorninah pred blokom) ... in sem ga sel tudi takoj placat ...

ampak dobro, bom itak preveril najprej, samo ce je kakorkoli povezano s prometom (na kar sem zaradi MOL tudi posumil), kot receno, zaradi lastnistva avta nekako niso mogli priti name.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.541
113
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Samo ne vem, zakaj bi iz Murske Sobote to dobil.
Po vstopu v EU se je obseg dela carinikov zelo zmanjšal. Sedaj, ko bo vstopila tudi Hrvaška, pa bodo imeli še manj dela.

Tako da so jih pred časom porabili za izvršbe.

Sedaj naj bi jih sicer združili v finančno upravo.

darscurs.jpg

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vseeno - do danes sem od 15.12.2011 dobil eno in edino poloznico - to iz carinske uprave Murska Sobota. in se ta je opomin pred izvrzbo. izvrzbo, za katero nimam pojma, na kaj se nanasa, nimam pojma, kaj terjajo od mene, in ce placam, nimam blage veze, kaj sem placal.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.541
113
To je res čudno.

Sicer naj bi se s tem ukvarjali tudi volunterski (neplačani) pripravniki, tako da me napake niti ne presenečajo.

S1990

Zelenc'
10. jan 2012
29
0
1
okolica Maribora
Tudi jaz sem pred tremi tedni prejela pošto iz carinskega urada MS (opomin pred izvržbo).. Če boš klical tja ti bodo rekli da oni nevedo za kakšen prekršek gre ( tako so rekli meni) in mi je gospod rekel da naj pokličem (v mojem primeru) na mestno redarstvo Maribor.. Tudi moj "prekršek" naj bi bil pred letom in pol, vendar v tem času nisem prejela niti ene položnice..Stvar je čudna in v osmih dneh se ti vsedejo na račun ter dodajo 25 eur stroškov..
LP

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.135
113
Pred leti je žena imela problem s plačilom prekrška. Mislim, da je takrat izterjeval še DURS. Prekršek je bil plačan v roku, vendar so terjali. Ko je klicala, so pojasnili, da ob prekršku takoj tudi oni dobijo v izterjavo, ob plačilu pa bi moral priti od "organa" tudi storno izterjave. Takrat tega storna ni bilo in so stornirali sami, ko je poslala potrdilo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
hm...

ko sem jest dobival izvržbe iz kur.čeve obrtne zbornice je bilo vse specificirano, da se izvršuje ta in ta opomin, izdan tega in tega datuma... ni pa res podrobne specifikacije, kaj vse je ta opomin vseboval... ampak sej če gledaš logično, ne rabijo 2x specificrat... itak imaš 1. opomin spravljen nekje, če ne drugače pa v spominu v glavi...

nimaš kej... plačat. bodi vesel da je samo 20€!
smile-1.gif

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Zakaj bi plačeval če ni naredil prekrška, sem imel tudi podoben primer o napačnem parkiranju v Celju. Imel je samo manjšo napako, da mojega avta v Celju sploh ni bilo. Po mojem tel. klicu se je izkazalo da je nekdo narobe pretipkal reg. številko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

ampak dobro, bom itak preveril najprej, samo ce je kakorkoli povezano s prometom (na kar sem zaradi MOL tudi posumil), kot receno, zaradi lastnistva avta nekako niso mogli priti name.

Seveda so lahko. Z avtom je bil storjen prekršek, firma v takem primeru dobi poziv (z opisom prekrška), naj javijo, kdo je vozil avto. Če so javili tebe, se postopek nadaljuje pri tebi.
Je pa res uganka, zaja potem ti ne bi od (npr) redarjev dobil kazni - šele če je ne bi bi plačal, se te lotijo cariniki ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.684
236
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
smo ugotovili, kaj je bilo. zelo korektno, preko telefona, sem vse zvedel in uredil.

problem je bila ena poloznica za parkiranje, ki je ze bila placana, ampak sem zgleda falil tistih 8 dni za polovicko in ker sem vseeno placal polovicko, ni bila kazen dokoncno placana in so mi zato poslali tole.

edino tudi teti na oni strani ni bilo jasno, kako to, da nisem dobil nobene poloznice, nobenega opomina prej. pa je rekla, verjetno so zato oni dobili zdaj to, ker nimajo casa ...
tongue-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
to je izigravanje mestnega redastva...jaz sem dobil neako položnico, 1,5 leta po tem ko sem kazen že plačal. Pač poizkušajo, nekaj jih pade na to finto ker je pač nizki znesek....dobiš pa lahko pošto iz kateregakoli carinskega urada od mUrske do Kopra...jaz sem dobil opomine že iz vseh enot

Pri tem pa ne gre za sodno izvršbo ampak za izvršbo po davčnem postopku....

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
smo ugotovili, kaj je bilo. zelo korektno, preko telefona, sem vse zvedel in uredil.

problem je bila ena poloznica za parkiranje, ki je ze bila placana, ampak sem zgleda falil tistih 8 dni za polovicko in ker sem vseeno placal polovicko, ni bila kazen dokoncno placana in so mi zato poslali tole.

edino tudi teti na oni strani ni bilo jasno, kako to, da nisem dobil nobene poloznice, nobenega opomina prej. pa je rekla, verjetno so zato oni dobili zdaj to, ker nimajo casa ...
tongue-1.gif
In zdej moras placat se teh 20€?
smile-1.gif