sum zlorabe Mastercard

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Danes so me iz NLB klicali, da obstaja sum zlorabe Mastercard in so mi ponudili brezplacen preklic in izdajo nove kartice.

Ali kdo ve za kaj gre?

LP P

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Ja najprej jih upraš če ti bodo keš vrnil od zlorabe. Zloraba največrkrat pomeni ravno to. Če ti je en pošaniral dol 200€, teb pa plačajo samo tistih 5€ pol jih brcn v rit pa zamen jej banko.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
ja verjetno so ti povedal bolj točno zakaj gre ane...mogoče za kakšen nakup v tujini al kaj podobnega...
mene so recimo takoj klical ko sem si mastercard prijavil na paypal...pač samo poklical in vprašal če sem opravil v tujini nakup..sem potrdil da in je to to...

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Primzi pravi:
Danes so me iz NLB klicali, da obstaja sum zlorabe Mastercard in so mi ponudili brezplacen preklic in izdajo nove kartice.

Ali kdo ve za kaj gre?

LP P

Mogoče zaradi tega ?

Poglej komentar: enigma sobota, 07.03.2009 ob 12:28

Če so ti brezplačno ponudili zamenjavo ne vem v čem je problem. Jaz bi bil vesel.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Kartice nisem uporabljal ze pol leta - imam druge - in cakam, da mi potece, potem je pa ne bom obnovil.

Zmotilo me je, da so klicali na moj mobitel in obvestili o sumu zlorabe, ker naj bi prislo do vdora v neko tuji bazo podatkov. Svetovali so mi naj preklicem kartico, vendar so mi rekli, da jo lahko se naprej uporabljam, vendar na svojo lastno odgovornost, ter mi dalo stevilko njihovega servisnega centra 01 4772000 - ko sem koncno dobil zvezo s teledomom (... vsi operaterji so zasedeni, predvideni cakalni cas je ... vec kot 10 minut...) sem preklical kartico, kar je tudi trajalo skoraj cetrt ure.

Zdaj me pa zanima zakaj sem zapravil vec kot pol ure telefoniranja iz tujine?

LP P

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Mogoče bi porabil še 2 minuti dlje kot pol ure pa jih vprašal.

Če pol leta nisi uporabljal je šlo verjetno za vdor v bazo podatkov kake online trgovine. Če pa bi uporabljal pa gre največkrat za zlorabe s strani gostincev, ki ti odnesejo kartico.

Dobre so tudi tiste... "Halo, ste vi mogoče hodili kaj po Bolgariji te dni? Pa Lade tudi nimate? Aham... nekdo je z vašo kartico kupil v Bolgariji dele za Lado v vrednosti dobrih 1500€ ... mhm... niste bili vi... ok"

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mogoče zato?

Nekaterim uporabnikom kartic MasterCard NLB so zaradi visoke izpostavljenosti zlorabam preventivno blokirali bančno kartico, so besede našega bralca potrdili na NLB. Preventivno akcijo so sprožili pri vseh karticah, ki so poslovale z neimenovanem trgovcem v Angliji, imetniki blokiranih kartic pa so bili že obveščeni. Po do zdaj znanih podatkih noben komitent največje slovenske banke ni bil žrtev zlorabe.

Vse kartice bodo nanovo izdane v roku enega tedna, stroške izdelave pa krije banka.

vir finance