Suha govedina

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
To se je enako kot pršut, pač narežeš in s kruhom in to je to? Je to ubistvu en velik kos beef jerkyja? Ne jem svinjine pa mi izgleda zanimivo.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.019
1.472
113
Ja, narežeš in ješ s kruhom. Nekateri prepražijo na čebuli. Ne vem, vendar močno dvomim, da je podobno ameriški umetni tvorbi. Je pa top zadeva, včasih so kakšne zadeve preslane, v osnovi pa odlične. Omenjeno jed poznajo tudi italijani, Francozi, Španci kot izpeljanka iz pršuta.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.019
1.472
113
Maš prav, jaz poznam pod imenom, bolj domačim, "budjola".
smile-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.125
7.019
113
Kaj takega popražit je bedarija, ker to mora biti čisto meso, brez maščob. To se je kot samostojen obrok, škoda ga je mešat s kruhom.

Drugače pa...ameriška umetna tvorba? Goveje meso je še vedno boljše v ameriki, kot pri nas, še posebaj južna amerika. Pri nas lahko vzameš top steak pa ni do kolen povprečnemu stejku od tam.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.019
1.472
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj takega popražit je bedarija, ker to mora biti čisto meso, brez maščob. To se je kot samostojen obrok, škoda ga je mešat s kruhom.

Drugače pa...ameriška umetna tvorba? Goveje meso je še vedno boljše v ameriki, kot pri nas, še posebaj južna amerika. Pri nas lahko vzameš top steak pa ni do kolen povprečnemu stejku od tam.

Ja, če naletiš na solidno zadevo, drugače pa spodaj citat:

"here are many products in the marketplace which are sold as jerky which consist of highly processed, chopped and formed meat, rather than traditional sliced, whole-muscle meat. These products may contain more fat, but moisture content, like the whole-muscle product, must meet a 0.75 to 1 moisture to protein ratio in the US.[4] Chemical preservatives can be used to prevent oxidative spoilage, but the moisture to protein ratio prevents microbial spoilage by low water activity. Many jerky products are very high in sugar and are therefore very sweet, unlike biltong, which rarely contains added sugars."
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
a je pa kdo že jedel suho ovčetino?
Je baje tudi prfektna zadeva, samo to verjetno ne dobiš pr nas..samo bosna press
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.889
6.190
113
blizu močvirne prestolnice
Pred leti sem naredil kozje klobase, okus isti oziroma podoben kot jelenove. Presušil sem tudi govedino, saj je vredu, le mal predolgo sem jo imel na zraku.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik skala pravi:
to so v bistvu pršuti za muslimane. bljak.

No no....nima to veze z muslimani, ker razen Bosne, bi težko reku da kej sušijo. Bosanci pa itak furajo svoj stajl in to precej vrhunski. Nemci vem, da v nekih alpskih jamah delajo take cegle iz govedine, lepo posušene. Prov dobr.