subvencije za prenove stanovanjskih objektov

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
letos takoj spomladi bi se lotil fasade strehein oken... če se le da bi poizkusil dobiti kakšno subvencijo da bi bil strošek nižji... ker čas ni moj zaveznik me zanima ali kdo mogoče tukaj ki se na te zadeve spozna ali celo ukvarja s temi stvarmi poklicno in lahko izvede celotni projekt skupaj s pridobvianjem vsega potrebnega za subvencijo...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Če so se kje poslužili kredita eko sklada za stanovanjski blok, se priporočam za podatke kako so/ste uredili z odplačevanjem kredita po lastnikih.

Ali 'dobi' kredit upravnik in ga potem zaračunava preko rezervnega sklada, ali je potrebno sklenit kredit z vsakim stanovalcem posebej (kaj če kdo ni za to) itd, itd.

Ker mi trenutno pospešeno varčujemo za fasado, samo tudi slučajno nismo blizu predvidenega zneska izolacije objekta (pribl. 60.000 EUR) bi pa takle kredit prišel kar prav...ker konec koncev prej kot narediš izolacijo prej varčuješ na porabi in lahko dobesedno odplačuješ kredit na konto manjše porabe.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
MAlo mimo teme pa vendar. Upravnik lahko v vsakem primeru vzame kredit na vaš rezervni sklad in ni nujno da vi najprej vplačate vsa predvidena sredstva za prenovo oz. obnovo fasade. Pri nas smo recimo sreho menjali mislim da dve leti nazaj na tak način da je kredit vzel upravnik. Skozi rezervni sklad pa jo bomo odplačevali še kako leto in bo odplačana. Potem pa nova investicija.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
nima veze če za streho..zanima me čeje možno..pa zgleda je.

Torej ste z upravnikom sklenili nekakšen pravni akt, daje v vašem imenu vzel kredit? (če ste...bi se dalo dobiti na vpogled zadevo)..ker jaz bi rad letos sforsiral fasado...pa raje vzamemo kredit, in ga delno poplačamo že z zmanjšanjem porabe.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Naš upravnik (drugi največji v LJ) pravi, da od krize naprej banke niso za to. Prej pa so se nekaj pogovarjali na to temo.
Po moje bi to moral organizirat Stanovanjski sklad oz. Eko sklad. Odobriti pa bi denimo morali preračunano na mesečni obrok ene 80 % vrednosti mesečnega vplačevanja v RS. Ampak ne, vpeljejo Rezervni sklad, inštrumente za učinkovito koriščenje pa žal ne.